[ΕΓΕΡΣΙΣ2] άξιος ο μισθός σου παπά...

«Το γεγονός ότι επιβιώνουμε με τα τόσα λάθη που έχουμε κάνει, οφείλεται στο Θεό και στην Παναγία Μητέρα Του», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μετά το τέλος της πανηγυρικής λειτουργίας στην Παναγία Τρικουκκιώτισσα, στον Πρόδρομο.
Φταίει ο λαός λοιπόν και πρέπει να πληρώσει για τα λάθη του σύμφωνα με τον "παππούλη". Ο λαός επιβιώνει όχι απο κάποια θεική παρέμβαση ..."παππούλη" αλλά γιατί δουλεύει σε όλον τον πλανήτη σαν το σκυλί ενώ ορισμένοι τον θυμιατίζετε και τον αποκαλείτε αμαρτωλό.

 Είπε επίσης ότι ο λαός και ο τόπος περνούν δύσκολες στιγμές και πρόσθεσε ότι «οφείλουμε πάντοτε να ζητούμε τη βοήθεια της Παναγίας, τις μεσιτείες της...
προς τον υιό της, ώστε να υπερβαίνουμε τις καθημερινές δυσκολίες της ζωής».

Για το Κυπριακό, ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι η λύση πρέπει να στηρίζεται στις αρχές που διέπουν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, για να ζήσει όλος ο λαός, Έλληνες και Τούρκοι, ευτυχισμένοι, στη γη των πατέρων τους.
Γη των πατέρων τους...και για τους Τούρκους λοιπόν σύμφωνα με τον "παππούλη"...

Όμως, τόνισε πως στόχος της Τουρκίας είναι η δημιουργία τουρκικού κράτους στην Κύπρο και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση εάν η Τουρκία δεν εγκαταλείψει τις μαξιμαλιστικές θέσεις της.

Εάν παρ' ελπίδα, είπε, βρεθεί κυπριακή ηγεσία που να αποδεχθεί αυτές τις θέσεις, τότε είναι θέμα ελαχίστου χρόνου η τουρκοποίηση της Κύπρου.
Τώρα πως με όλα τα παραπάνω θα ζήσουν όλοι ευτυχισμένοι στην γη των πατέρων τους είναι μια απορία κι αυτή...

Εξ΄ άλλου, ο μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος, σε δηλώσεις στη μονή Παναγίας του Κύκκου, ανέφερε ότι η οικονομική κρίση είναι ευλογία Θεού, «γιατί αποτελεί ηχηρό χαστούκι, μια παιδαγωγική τιμωρία από τον ίδιο τον Θεό για να ξυπνήσει τον λαό».

«Επειδή για 38 χρόνια όχι μόνο δεν μετανόησε ο λαός, αλλά βυθίστηκε στην αμαρτία και την ανομία και αρνήθηκε την θεϊκή παρουσία, ο Θεός μεταποίησε την ηθική και πνευματική κρίση σε οικονομική κρίση», ανέφερε ο μητροπολίτης Νικηφόρος.
Άξιος του μισθού του ο "τιμωρός παππούλης" ! Για όλα φταίει ο λαός και πρέπει να τιμωρηθεί. Ο παππούλης απαιτεί να συγχωρούν οι άνθρωποι ο ένας τον άλλον αλλά όταν παθαίνει κάτι ο λαός πχ οικονομική κρίση τότε ...πρέπει να τιμωρηθεί ! Εκεί δεν υπάρχει συγχώρεση !
Για τον παππούλη δεν φταίνε οι πολιτικοί και οι μεγαλοκαπιταλιστές για την κρίση αλλά ο λαός !


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 8/15/2012 11:09:00 μ.μ.