[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Συνεχίζει το αντιρατσιστικό κύρηγμα ο Ριζοσπάστης.

Νέο , "ανθρωπιστικό", αντιρατσιστικό άρθρο απο τους προδότες των Ελλήνων εργαζομένων.
Δεν βαριούνται ποτέ , ακόμη και μετά τα τελευταία φρικτά εγκλήματα των λαθρομεταναστών να τους υποστηρίζουν. Απαιτούν πολιτικά άσυλα για τους λαθροεμτανάστες - πράκτορες του ξένου κεφαλαίου και των "Ελλήνων" καπιταλιστών.
Ο Ελληνικός λαός ετοιμάζεται να ρίξει το ΚΚΕ στον πολιτικό του Καιάδα.
Διαβάστε το νέο , βλακώδες άρθρο ...

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σε εξέλιξη η άγρια επιχείρηση καταστολής σε βάρος μεταναστών
Η βάρβαρη επιχείριση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος μεταναστών, με την ονομασία «Ξένιος Ζευς», συνεχίζεται. Η...
συγκυβέρνηση έχε ξεκαθαρίσει ότι θα είναι διαρκής, ενώ σύμφωνα με σχετικό αστυνομικό ανακοινωθέν «οποιοσδήποτε (σ.σ. αλλοδαπός χωρίς χαρτιά) εντοπίζεται, είτε πεζός, είτε κινούμενος μέσω οποιουδήποτε μεταφορικού μέσου, θα προσάγεται στα κέντρα κράτησης όπου και θα παραμένει προσωρινά μέχρι και την επιστροφή του στη χώρα προέλευσης». Ομόνοια, Βάθης, Λαυρίου, Κουμουνδούρου, Κοτζιά, Μοναστηράκι, Θησείο, Μενάνδρου, Αθηνάς, Σοφοκλέους, Πεδίον του Αρεως και άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας «πεταλώθηκαν» από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Παράλληλα, σχεδόν εξαφανίστηκε χρονικά το περιθώριο που έδιναν οι ελληνικές αρχές στους πρόσφυγες της παγκοσμιοποίησης και των πολέμων να φύγουν από τη χώρα. Από τις 30 μέρες χρονικό περιθώριο που δινόταν στον αλλοδαπό χωρίς χαρτιά να εγκαταλείψει την Ελλάδα, τώρα του απομένουν μόνον εφτά.
Ετσι, από την περασμένη Πέμπτη, με εντολή του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και την προσωπική του έγκριση στο σχετικό σχεδιασμό που του παραδόθηκε πριν λίγες μέρες, 4.500 αστυνομικοί ξαμολύθηκαν κατά των μεταναστών και των προσφύγων, με τη συγκυβέρνηση να προβάλλει ότι στόχος είναι η «ανακατάληψη της πόλης». Τις μέρες αυτές πάνω από 7.500 μετανάστες πιάστηκαν στην Αττική και προσήχθησαν στις αστυνομικές υπηρεσίες. Πάνω από 2.000 συνελήφθησαν και τέθηκαν σε καθεστώς διοικητικής απέλασης. Γέμισαν τα κορεσμένα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. και τα κέντρα κράτησης. Χρησιμοποίησαν και τις τρεις αστυνομικές σχολές της Θράκης ως φυλακές. Σε ορισμένες περιπτώσεις άνθρωποι κρατήθηκαν και κρατούνται σε συνθήκες συνωστισμού, αναγκαζόμενοι να κοιμούνται στο πάτωμα κατά βάρδιες.
Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αναζητά χώρους κράτησής τους. Ηδη έχει παραληφθεί από το υπουργείο έγγραφο του ΓΕΣ το οποίο αναφέρει παροπλισμένα στρατόπεδα που πρόκειται να παραχωρηθούν και να μετατραπούν σε κέντρα κράτησης. Πρόκειται για δέκα στρατόπεδα κυρίως στη Β. Ελλάδα, χωρητικότητας 8.000 ατόμων. Κέντρο κράτησης, εκτός από την Αμυγδαλέζα, θα λειτουργήσει και στην Αττική. Οσον αφορά τις 12 αστυνομικές σχολές, 3 από τις οποίες χρησιμοποιούνται ως χώροι κράτησης, έχουν χωρητικότητα 3.500 ατόμων. Δεδομένου ότι τη φετινή χρονιά ο αριθμός των εισακτέων δεν θα ξεπεράσει τα 500 άτομα, θα υπάρξουν αρκετά κενά σε αυτά τα κτίρια και θα χρησιμοποιηθούν για να «φιλοξενήσουν» αλλοδαπούς χωρίς χαρτιά, προς απέλαση.
Στρατόπεδα συγκέντρωσης
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούν τμήμα των 30 στρατοπέδων που είχε εξαγγείλει ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, τα οποία θα έχουν χωρητικότητα 30.000 ατόμων. Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι επιχειρήσεις σε πολυκατοικίες όπου ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες μετανάστες. Πρόκειται για το διωγμό άρρωστων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν ασθενήσει επειδή ζουν εξαθλιωμένα, στοιβαγμένοι σε διαμερίσματα ή προέρχονται από χώρες όπου έχουν ζήσει κάτω από συνθήκες που μπορεί να προκαλέσουν λοιμώδη νοσήματα ή έχουν αρρωστήσει από τις κακουχίες μέχρι να έρθουν στη χώρα μας ή από τη φυλάκιση σε κάποιο κέντρο κράτησης.
Οσον αφορά τον Εβρο, 2.500 αστυνομικοί θα... σφραγίσουν τα σύνορα. Ανάμεσα στα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι 26 πλωτά και 30 σκύλοι. Μέχρι τον Οκτώβρη δε, αναμένεται να ολοκληρωθεί ο «φράκτης» ανάσχεσης των προσφύγων του ιμπεριαλισμού. Τo συνολικό μήκος του θα είναι 10,310 χιλιόμετρα, με τοποθέτηση πασσάλων ανά μέτρο, ενώ θα κατασκευαστούν και 2.000 πλαίσια που θα στηριχθεί το συρματόπλεγμα. Το έργο, ύψους 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, θα διαθέτει δυο σειρές συρματοπλέγματα, εξωτερικό ύψους 2,5 μέτρων και εσωτερικό ύψους τριών μέτρων. Στο μεσοδιάστημα των δυο συρματοπλεγμάτων, που θα έχει μήκος 1,20 μ., θα τοποθετηθούν κονσερτίνες, των οποίων το ύψος θα υπερβαίνει τα τέσσερα μέτρα.
Το πρώτο εξάμηνο του 2012, 10.108 μετανάστες χωρίς χαρτιά διώχτηκαν από τη χώρα μέσω των προγραμμάτων αναγκαστικής επιστροφής και των διαδικασιών επαναπροώθησης. Επίσης, 44.800 αλλοδαποί χωρίς χαρτιά πιάστηκαν στα σύνορα της χώρας. Σύμφωνα με τις αρχές, στη χώρα μας συνεχίζει να ανιχνεύεται το 80 - 90% των ανθρώπων που επιχειρούν να μπουν χωρίς έγγραφα στην επικράτεια της ΕΕ.
Ασυλο με το σταγονόμετρο
Οσον αφορά το σεβασμό των δικαιωμάτων τους είναι αξιοσημείωτο πως σε ό,τι αφορά στους ανθρώπους που δικαιούνται διεθνή προστασία, η ΕΛ.ΑΣ., μέχρι σήμερα, στην ουσία, εμποδίζει την πρόσβαση στο άσυλο. Στην Αθήνα γίνεται δεκτή η κατάθεση μονάχα λιγοστών αιτημάτων ασύλου και αυτό μόνο μια φορά την εβδομάδα. Ιδια ή παρόμοια συμπεριφορά παρατηρείται και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες, που η ΕΛ.ΑΣ. εξαπατά αιτούντες βάζοντάς τους, εκμεταλλευόμενη την άγνοιά τους, να υπογράψουν αιτήσεις παραίτησης από τη διαδικασία ασύλου και επαναπροωθεί ή απελαύνει ανθρώπους που στη χώρα τους υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική τους ακεραιότητα και τη ζωή τους. Επίσης, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, κατά τη σύλληψη και κράτηση όσων έρχονται παράτυπα στη χώρα, δεν υπάρχει η κατάλληλη διαδικασία εντοπισμού ευάλωτων ομάδων και ατόμων (πρόσφυγες, ανήλικοι, θύματα βασανιστηρίων, θύματα trafficking), ενώ σε πολλές περιπτώσεις καταγράφονται λανθασμένα εθνικότητες και ηλικίες. Αποτέλεσμα είναι, ακόμη και παιδιά, να μην λαμβάνουν καμία προστασία. Είναι ενδεικτικό ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν έχει κάνει καμία αναφορά σε όσους δικαιούνται διεθνή προστασία και δεν έχει παρουσιάσει κανένα σχέδιο εντοπισμού, διαχωρισμού και προστασίας τους.
Οσον αφορά στη χορήγηση ασύλου, το τελευταίο χορηγείται με το... σταγονόμετρο. Για το πρώτο εξάμηνο του 2012 υποβλήθηκαν 4.359 αιτήματα ασύλου σε πρώτο βαθμό και 3.508 προσφυγές σε δεύτερο βαθμό. Οι απορρίψεις ανέρχονται στις 6.805. Από τις υπόλοιπες 1.062 αιτήσεις εκδόθηκαν 229 αποφάσεις παροχής ασύλου, ανθρωπιστικού καθεστώτος και επικουρικής προστασίας. Ο,τι περισσεύει είναι σε «εξέταση». Το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο υποβλήθηκαν 4.482 αιτήματα ασύλου σε πρώτο βαθμό και 2.594 προσφυγές σε δεύτερο βαθμό, ενώ οι απορρίψεις ήταν 3.752. Από τις υπόλοιπες 3.324 αιτήσεις εκδόθηκαν 241 αποφάσεις παροχής ασύλου, ανθρωπιστικού καθεστώτος και επικουρικής προστασίας. Οι υπόλοιπες «εξετάζονται» ακόμα. Ετσι, σε σχέση με την περσινή χρονιά, σχεδόν υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των απορρίψεων χορήγησης ασύλου.

Γιώργος ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 8/13/2012 02:00:00 π.μ.