[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Λουκέτα στις επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους εργαζομένους

Ακόμη και με λουκέτα και σίγουρα με αυστηρά και βαριά χρηματικά πρόστιμα απειλεί και προειδοποιεί τις επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους εργαζομένους ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα», ο κ. Βρούτσης τόνισε πως «η κρίση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την παραβατικότητα», αναφέροντας πως επιχειρήσεις που θα εντοπιστούν να έχουν αδήλωτη εργασία θα αντιμετωπίζονται με μεγάλη αυστηρότητα. «Θα κλείσω και επιχειρήσεις. Ένα κράτος, για να είναι αυστηρό, πρέπει να είναι πρώτα δίκαιο» σημείωσε.

Για την πρώτη φορά που θα βρεθεί επιχείρηση να απασχολεί...
αδήλωτους εργαζόμενους θα επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Αν η ίδια επιχείρηση διαπιστωθεί για δεύτερη φορά ότι έχει ανασφάλιστους εργαζόμενους, τότε θα προβλέπεται η προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της, ενώ την τρίτη φορά -αν υποπέσει στο ίδιο παράπτωμα-, θα κλείνει οριστικά και επίσης θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας της.

Οι υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίζουν το πλαίσιο ελέγχων και τις ποινές για όλους όσοι απασχολούν ανασφάλιστους (Έλληνες ή μετανάστες) αναμένεται να εκδοθούν έως το τέλος Αυγούστου.


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 8/16/2012 06:30:00 μ.μ.