[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Φονικοί σεισμοί στο Ιράν


Τουλάχιστον 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1.800 τραυματίστηκαν από τους δύο ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν στην περιοχή της Ταμπρίζ, στο βορειοδυτικό Ιράν, σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές.

Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και έμειναν... στο ύπαιθρο, καθώς ακολούθησαν τουλάχιστον 20 μετασεισμοί στην περιοχή.

Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών μπορεί να αυξηθεί καθώς ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, άλλοι είναι ακόμα παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια και οι διασώστες δεν έχουν ακόμη φθάσει σε ορισμένα χωριά τα οποία έχουν πληγεί από τους σεισμούς.

Η Ταμπρίζ είναι μια μεγάλη πόλη και εμπορικό κέντρο μακριά από τις πετρελαιοπαραγωγικές περιοχές του Ιράν και τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του που είναι γνωστές.

Τα κτίρια στην πόλη είναι καλά κτισμένα και το Ιρανικό Φοιτητικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε πως κανείς στην πόλη δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε.

Τα σπίτια και οι επιχειρήσεις σε ιρανικά χωριά, ωστόσο, είναι συχνά φτιαγμένα από μπετόν ή πλίνθους που μπορεί να καταρρεύσουν σε έναν ισχυρό σεισμό.

Ο βουλευτής Αμπάς Φαλαχί δήλωσε στο Fars ότι οι διασώστες δεν μπόρεσαν ακόμη να φθάσουν σε 10 έως 20 χωριά.

Τοπικός επαρχιακός αξιωματούχος κάλεσε τους κατοίκους στην περιοχή να μείνουν στο ύπαιθρο στη διάρκεια της νύχτας από το φόβο μετασεισμών, σύμφωνα με το IRNA. Ο Φαλαχί είπε πως οι άνθρωποι στην περιοχή χρειάζονται ψωμί, αντίσκηνα και πόσιμο νερό.


--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 8/13/2012 07:00:00 π.μ.