[ΕΓΕΡΣΙΣ2] «Λουκέτο» και στα ειρηνοδικεία της Αρκαδίας

Το κάνουν επίτηδες ώστε ο αδικημένος να μην βρίσκει ποτέ το δίκιο του. Να καθυστερούν οι δίκες και να γίνονται όταν πλέον ο φτωχός θα έχει πεθάνει απο την πείνα. Πρόκειται για δικαιοσύνη κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των καπιταλιστών δυναστών του τόπου.
Ασφαλώς και δεν ειχαμε αυταπάτες για τα αστικά δικαστήρια αλλά πλέον δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα.

Στα «σκαριά» βρίσκεται σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο προβλέπεται η συγχώνευση των μισών και πλέον ειρηνοδικείων. Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος θα...
προωθηθεί άμεσα για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στην ουσία, η απόφαση αφορά ειρηνοδικεία που παραμένουν ανενεργά ή υπολειτουργούν λόγω της μικρής ύλης που έχουν να επεξεργαστούν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αρκαδίας, κύριο Δημήτρη Κωστόγιαννη.

Στην Αρκαδία υπήρχαν 9 ειρηνοδικεία (Τρίπολη, Μεγαλόπολη, Καρύταινα, Καστρί, Βυτίνα, Λεβίδι, Λαγκάδια και Δημητσάνα). Τα τελευταία χρόνια, όμως, λειτουργούσαν μόνο 4 και ειδικότερα τα τελευταία τρία χρόνια λειτουργούσαν μόνο 2 ειρηνοδικεία σε όλη την Αρκαδία. Στην παρούσα φάση μελετάται η λειτουργία μόνο τριών ειρηνοδικείων (Τρίπολη, Μεγαλόπολη και Γορτυνία), γεγονός που, όπως τόνισε ο κύριος Κωστόγιαννης, δεν μπορεί να αντέξει η Αρκαδία.

Με την κατάργησή τους πλέον θα επικρατήσει σύγχυση λόγω του μεγάλου όγκου των υποθέσεων που θα συσσωρεύονται, η ταλαιπωρία των πολιτών θα είναι μεγαλύτερη και οι υποθέσεις να καθυστερούν ακόμα περισσότερο.
Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, «το κράτος υποβάθμισε από μόνο του τα ειρηνοδικεία, γιατί υπήρχαν μισθωμένα κτήρια, καθαρίστρια και γραμματέας και δεν υπήρχε το βασικό, ο ειρηνοδίκης»!


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 8/16/2012 08:30:00 μ.μ.