[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Ποια προνοιακά επιδόματα θα περικοπούν;

Yπό τις παρούσες συνθήκες πρωτοφανούς δημοσιονομικής κρίσης, όπως όλα δείχνουν, ο κλοιός σφίγγει γύρω από τους συνταξιούχους, τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, ενώ η λαίλαπα των νέων μέτρων να παρασύρει στο πέρασμά....


της εφάπαξ, δώρα, προνοιακά επιδόματα, φόρο-μπόνους, ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη κλπ.

Το κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο επιδίδεται σε έναν...
αγώνα ράλι, με στόχο την εξεύρεση των ισοδύναμων μέτρων που θα παρουσιάσει στους επικεφαλής των δανειστών μας.

Το κόστος των πάσης φύσεων επιδομάτων που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας ανέρχεται σε 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο εκ των οποίων τα 2 δισ. ευρώ είναι για τα επιδόματα του ΟΑΕΔ και τα υπόλοιπα αφορούν τα προνοιακά επιδόματα.

Από ηλεκτρονικό κόσκινο θα περάσουν συντάξεις και προνοιακά επιδόματα προκειμένου να εντοπιστούν όλα εκείνα τα επιδόματα "μαϊμού" και οι παροχές που ενώ τις λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι δεν τις δηλώνουν Ειδικά στα 89 επιδόματα πάσης φύσεως που δίνουν τρία διαφορετικά υπουργεία και συγκεκριμένα το υπουργείο Εργασίας, υπουργείο Οικονομικών και το Υγείας εκτιμάται ότι θα υπάρξουν όχι απλά σοβαρές περικοπές, ...

Σύμφωνα με την μελέτη του ΟΟΣΑ που έχει υπόψιν του και το υπουργείο Εργασίας τα επιδόματα τα οποία προτίνεται να υποστούν περικοπές και να λαμβάνονται στο εξής με αυστηρά εισοδηματικά, αλλά και περιουσιακά κριτήρια είναι:

- Τα πολυτεκνικά επιδόματα

- Τα τριτεκνικά επιδόματα

- Ισόβια σύνταξη μητέρων με πάνω από 4 παιδιά

- Επιδόματα αναπηρικών συντάξεων

- Επίδομα ειδικού καθεστώτος ΟΑΕΔ

- Επιδόματα ομογενών, οι οποίοι οι περισσότεροι δεν ήρθαν να απογραφούν

Μπροστά σε αυτό το μαχαίρι ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Στάθης Ανέστης δήλωσε ότι με το ψαλίδι στα επιδόματα θα έρθουν μειώσεις στις συντάξεις έως και 50%.

Την ίδια ώρα στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι όλα τα σενάρια που υπάρχουν στην μελέτη του ΚΕΠΕ και αφορούν σε περικοπές συντάξεων και περικοπών, καθώς και αύξηση των ορίων ηλικίας είναι στο τραπέζι των διαβουλεύσεων και τονίζουν ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των δύο κομμάτων.

Αναφορικά με την αύξηση των ορίων ηλικίας στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται δύο προτάσεις:

- Αύξηση από τα 65 χρόνια στα 67 χρόνια

- Αύξηση από τα 65 χρόνια στα 66 χρόνια


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 8/04/2012 08:11:00 μμ