[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Κλείνουν το Σικιαρίδειο Ίδρυμα απο Σεπτέμβρη .

Δημιουργείται ανυπέρβλητο πρόβλημα για τα παιδιά με νοητική στέρηση και τις οικογένειές τους
Στον αζήτητα πετιούνται χιλιάδες παιδιά με Ειδικές Ανάγκες. Το κράτος έχει ήδη μετακυλίσει την ευθύνη του για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ειδική Αγωγή σε ΜΚΟ, ιδιώτες και «ευεργέτες». Από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, στη λίστα των 200.000 παιδιών με Ειδικές Ανάγκες που μένουν κάθε χρόνο εκτός οποιασδήποτε εκπαιδευτικής διαδικασίας θα προστεθούν - σε πρώτη φάση - εκατοντάδες παιδιά με νοητική στέρηση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες από τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα μένουν κλειδωμένα σπίτια τους, η βελτίωση της υγείας τους...
θα κάνει βήματα προς τα πίσω, οι γονείς τους δε θα μπορούν να πάνε ούτε για δουλειά προκειμένου να τα προσέχουν  ενώ και τα έξοδα του σπιτιού θα αυξηθούν.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του ΔΣ του Σικιαρίδειου Ιδρύματος προς τους γονείς, λόγω ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης και εξάντλησης των δωρεών, «χωρίς την έγκαιρη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών η συνέχιση της λειτουργίας του Ιδρύματος είναι ανέφικτη, με μόνη εναπομένουσα προοπτική τη μη λειτουργία του μετά το καλοκαίρι». Υπενθυμίζεται ότι το Σικιαρίδειο όπως και όλα τα Κέντρα, Μονάδες, Δομές που έχουν να κάνουν με την Ειδική Αγωγή, είναι ΝΠΙΔ, τα οποία εποπτεύονται και επιδοτούνται από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σήμερα τις υπηρεσίες του Σικιαρίδειου αποδέχονται περίπου 200 παιδιά με νοητική στέρηση. Σε δικές του εγκαταστάσεις υποστηρίζονται με υπηρεσίες μεταφοράς και σίτισης δυο Δημόσια Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και το Δημόσιο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, δηλαδή τουλάχιστον 100 παιδιά επιπλέον.


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 8/09/2012 03:30:00 π.μ.