[Greek Alert] Αίσχος!! Ο Φιντέλ μας έγινε 86 χρονών και ούτε μια ανακοίνωση απ' τα γαϊδούρια του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ!!

Με διακριτικότητα και απλά μηνύματα από τους φίλους και τους πολιτικούς συμμάχους του γιόρτασε ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιδέλ Κάστρο τα 86α γενέθλιά του, σε στενό οικογενειακό κύκλο όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια.
Στο Μέγαρο των Πιονιέρων στην Αβάνα, όπου παλαιότερα γιόρταζε ο Κάστρο μαζί με μικρά παιδιά, του ετοίμασαν την παραδοσιακή γενέθλια τούρτα, την οποία πάντως δεν έχει δοκιμάσει ούτε μία φορά από το 2006, μετά τη σοβαρή ασθένειά του που στάθηκε αφορμή για την απομάκρυνσή του από την εξουσία.

Οι πρόεδροι της Βολιβίας και της Νικαράγουας, Έβο Μοράλες και Ντανιέλ Ορτέγα, καθώς και το κυβερνών κόμμα του Σαλβαδόρ έστειλαν ευχετήρια μηνύματα που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο. Ο Μοράλες τον χαρακτήρισε «υπόδειγμα διεθνούς αλληλεγγύης» ενώ ο Ορτέγα χαιρέτισε τον «αδάμαστο καθοδηγητή». Οι εφημερίδες δημοσίευσαν επίσης ευχές απλών Κουβανών και αποσπάσματα από βιβλία που εξυμνούν τις αρετές του ανθρώπου ο οποίος κυβέρνησε την Κούβα επί σχεδόν μισό αιώνα προτού παραχωρήσει την εξουσία στον αδελφό του, Ραούλ.

συνέχεια εδώ

--
Ανάρτηση Από τον/την greekalert στο Greek Alert τη 8/13/2012 09:43:00 μ.μ.