[Greek Alert] Τρεις υποθέσεις με οσμή σκανδάλου στο Δήμο του Καμίνη

Η θητεία του μεγάλου Γιώργου Καμίνη, ήδη άρχισε να "γράφει" τις πρώτες μελανές σελίδες της

Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε. Αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στον Δήμο της Αθήνας, δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο. Η θητεία του μεγάλου Γιώργου Καμίνη, ήδη άρχισε να "γράφει" τις πρώτες μελανές σελίδες της.

Ο Δήμαρχος της Αθήνας νόμιζε ότι ο ΔΗΜΟΣ είναι ΜΚΟ. Η λανθασμένη διοίκηση οδηγεί σε περίεργα μονοπάτια. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις λένε ότι" σύντομα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα για τον Καμίνη κα την παρέα του".

Επειδή, όμως, ήδη έχουν καταγράφει διάφορες επιτυχίες που έχουν και οσμή σκανδάλων, νομίζουμε ότι αξίζει τον κόπο να αρχίσουμε να τις αραδιάζουμε. Πάμε λοιπόν.

α) Πριν από ένα χρόνο περίπου, σκάνδαλο στο Ίδρυμα Αστέγων για μίζες στενών συνεργατών του τότε προέδρου του, δημοτικού συμβούλου, της παράταξης του κ. Γ. Καμίνη. Ο πρόεδρος παραιτήθηκε, η υπόθεση όμως είναι στον εισαγγελέα και στις δικαστικές αρχές.

β)Παράνομες προσλήψεις στον 9'84 που προκάλεσαν την παρέμβαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον Γενικό Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος και ερευνά την υπόθεση. Πέραν των παρανόμων προσλήψεων ο Καμπυλης, έχει αρχίσει να πέφτει στην μια μετα την άλλη γκάφα. Εσχάτως, μάλιστα, μαθαίνουμε ότι άρχισε να χάνει και παραδοσιακούς συμμάχους, όπως για παράδειγμα την μεγάλη μορφή της δημοσιογραφίας, Δώρα ΣΑΡΡΗ. Αυτή την σπάνια σε ομορφιά γυναίκα.

γ)Πριν από ένα μήνα είχαμε την παραίτηση της κ. Τούλας, προέδρου του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης (Ο.Ν.Α.) για υπόθεση διαφθοράς της ιδίας αλλά και συνεργάτιδος της. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα και των ανακριτικών αρχών. Αλήθεια επ´ αυτού γνωρίζει κάτι παραπάνω ο Καμίνης;

δ) Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά εσχάτως "βγήκαν" στην Κυκλοφορία πλαστές κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης. Επί τέσσερα χρόνια της προηγούμενης δημοτικής αρχής του κ. Ν. Κακλαμάνη, το μέτρο λειτουργούσε άψογα και είχε βοηθήσει σημαντικά το κέντρο της Αθήνας. Υπενθυμίζουμε, επί δημαρχίας του κ. Καμίνη τη παράνομη επέκταση της σύμβασης για ένα χρόνο, με αστείες δικαιολογίες, τις οποίες δεν απεδέχθη το Ελεγκτικό Συνέδριο και επέστρεψε τη "σύμβαση" δύο φορές πίσω. Κάτι, που έγινε αιτία να αποφασίσει ο δήμος να λειτουργήσει την ελεγχόμενη στάθμευση με δικές του δυνάμεις , χωρίς ανάδοχο εταιρεία.

Ερωτήματα που προκύπτουν και δεν έχουν απαντηθεί παρ' ότι έχουν τεθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο:

1ον. Αφού ο δήμος λειτουργεί την ελεγχόμενη στάθμευση, γιατί ανέθεσε σε εταιρεία την έκδοση καρτών;

2ον. Ποια είναι η εταιρεία, με ποιες διαδικασίες πήρε τη δουλειά και ποιο είναι το οικονομικό τίμημα;

3ον. Για πόσο χρονικό διάστημα κυκλοφορούν οι πλαστές κάρτες και ποια είναι η απώλεια του δήμου εξ' αυτού του γεγονότος;
Αυτό το αναφέρουμε, γιατί ενώ κάθε Αύγουστο λόγω της απουσίας δεκάδων χιλιάδων Αθηναίων από τη πρωτεύουσα υπήρχε μείωση των εσόδων του δήμου, τον φετινό Αύγουστο, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες παρατηρείται μεγάλη αύξηση των εσόδων, επειδή απεκαλύφθη η απάτη τον Ιούλιο μήνα, και εκείνοι που την είχαν "σκαρώσει" και όπως φαίνεται εισέπρατταν το σύνολο των χρημάτων από την πώληση των πλαστών καρτών, φοβήθηκαν και σταμάτησαν προσωρινά τη "φάμπρικα" που είχαν ξεκινήσει...

Τέλος, μόλις, η δημοτική αρχή υποψιάστηκε ότι η υπόθεση έφθασε στα αυτιά της αντιπολίτευσης διέταξε επειγόντως να γίνει ή σήμερα ή την ερχόμενη Δευτέρα μήνυση κατ' αγνώστων...Τι άλλο έχουμε να δούμε από τον κ. Καμίνη και τη παρέα του...

para politika


--
Ανάρτηση Από τον/την greekalert στο Greek Alert τη 8/11/2012 08:33:00 μ.μ.