[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] 10.259 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΞΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ... ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ειδικές αστυνομικές δράσεις στο κέντρο της Αθήνας για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

Απολογισμός της τελευταίας εβδομάδας (28-7-2012 έως και 3-8-2012)

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν σε κάθε είδους παράνομη συμπεριφορά και αντικοινωνική δραστηριότητα

Οι ειδικές αστυνομικές δράσεις που αφορούν στο κέντρο της Αθήνας, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Οι δράσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συστηματικούς αστυνομικούς ελέγχους, ενισχυμένη αστυνομική παρουσία, πεζές και εποχούμενες περιπολίες, αστυνομικές εξορμήσεις και δραστηριοποίηση μικτών κλιμακίων ελέγχων.

Υπενθυμίζεται ότι το πλέγμα αυτών των δράσεων εντάσσεται στον ειδικότερο σχεδιασμό, που έχει εκπονήσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για το κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή διαφόρων Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας και οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν σε κάθε είδους παράνομη συμπεριφορά και αντικοινωνική δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, από το Σάββατο ( 28-7-2012 ) έως και την Παρασκευή ( 3-8-2012 ):
Διατέθηκαν 4.371 αστυνομικοί και 993 αστυνομικά οχήματα συνολικά, αποκλειστικά για αστυνομικές δράσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο των σύνθετων δράσεων αστυνομικές δυνάμεις από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ομάδες ΔΙ.ΑΣ., ομάδες «Ζ», ΔΙ.ΜΕ.Τ και Ο.Π.Κ.Ε., περιπολικά της Άμεσης Δράσης, Υπηρεσίες Τροχαίας Αθηνών), καθώς και προσωπικό από υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (Δίωξη Ναρκωτικών, Υποδ/νση Προστασίας Ανηλίκων, Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδ/νσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, Υποδ/νση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, Υποδ/νση Ασφάλειας Αθηνών κα.) και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της μόνιμης αστυνομικής δύναμης.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων και των ελέγχων σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν 13.777 άτομα (3.518 ημεδαποί και 10.259 αλλοδαποί), καθώς και 620 οχήματα συνολικά σε διάφορα σημεία του Κέντρου της Αθήνας.

Προσήχθησαν 4.350 άτομα (504 ημεδαποί και 3.846 αλλοδαποί) σε διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Βεβαιώθηκαν 639 παραβάσεις συνολικά της ποινικής νομοθεσίας, πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα.

Συνελήφθησαν 316 άτομα για διάφορα αδικήματα από ελέγχους που έγιναν αποκλειστικά στο Κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν: 43 για κλοπές και διαρρήξεις, 41 για διακίνηση ναρκωτικών, 12 για ληστείες, 7 άτομα για λαθρεμπόριο, 134 για παραβάσεις του νόμου που αφορά στους αλλοδαπούς, 18 διωκόμενοι για διάφορα αδικήματα πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα και 61 για διάφορα ποινικά αδικήματα.
Πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε κτίρια, κατά τη διάρκεια των οποίων ελέγχθηκαν εννέα (9) κτίρια . Οι επιχειρήσεις αυτές έγιναν από μικτά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ, του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής, υπό την παρουσία Εισαγγελέα. Οι συλλήψεις αφορούσαν είκοσι δύο (22) αλλοδαπούς που κρατούνται για διοικητική απέλαση. (Τα στοιχεία αυτά δεν αφορούν την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»)
Εντοπίστηκαν (13) κλεμμένα οχήματα.
Κατασχέθηκαν 9,9 γρ. ηρωίνης, 10.626,6 γρ. κάνναβης, 494 ναρκωτικά χάπια.

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πορνείας πραγματοποιήθηκαν αρκετοί έλεγχοι σε υπαίθριους χώρους για τον εντοπισμό προσώπων που εκδίδονται και βεβαιώθηκαν 63 παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τα ήθη και τα εκδιδόμενα άτομα σε υπαίθριους χώρους, για τις οποίες υποβλήθηκαν και οι αντίστοιχες μηνύσεις.

Όσον αφορά στην καταπολέμηση του παρεμπορίου:

Συγκροτήθηκαν 157 μικτά κλιμάκια, στα οποία διατέθηκαν 362 αστυνομικοί και 179 δημοτικοί αστυνομικοί

Διατέθηκαν 157 αστυνομικοί αποκλειστικά για δράσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση του παρεμπορίου πλησίον του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής Αθηνών.
Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν χιλιάδες είδη παρεμπορίου όπως, 4.603 είδη ρουχισμού, 1.550 οπτικά – γυαλιά ηλίου, 3.487 CDs / DVDs, 3.395 πακέτα λαθραία τσιγάρα, καθώς και 20.012 άλλα είδη παρεμπορίου.

Συνελήφθησαν 18 άτομα για διάφορες παραβάσεις που προέκυψαν στο πλαίσιο του αστυνομικού ελέγχου παρεμπορίου και προσήχθησαν 176 άτομα σε Αστυνομικές Υπηρεσίες για περαιτέρω αστυνομικό έλεγχο συνολικά.

Οι ειδικές αστυνομικές δράσεις για τη βελτίωση της εικόνας του Κέντρου της Αθήνας πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και οι συλληφθέντες οδηγούνται στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/06/2012 08:34:00 μ.μ.