[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1500 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΟΣΗΓΑΓΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟΝ... "ΞΕΝΙΟ ΖΕΥΣ"


Η τεράστια επιχείρηση ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ βρίσκεται σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη χώρα από την Αθήνα ως και τον Έβρο, προκειμένου να απομακρύνουν τους λαθρομετανάστες, αλλά και να τους εμποδίσουν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Ήδη από το πρωί του Σαββάτου έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση των δυνάμεων της Αστυνομίας στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να εντοπίσουν παράνομους μετανάστες. Η πρώτη κίνηση έγινε στην περιοχή της Πέτρου Ράλλη, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν κάποιους αλλοδαπούς και τους μετέφεραν με κλούβες για ταυτοποίηση στοιχείων, ενώ ανάλογη επιχείρηση υπήρξε και στη Μενάνδρου.

Ανάλογες επιχειρήσεις έγιναν στην πλατεία Καραϊσκάκη και στον Σταθμό Λαρίσης, όπως και σε όλα τα γύρω στενά του κέντρου.

Από την αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, έχουν προσαχθεί μέχρι στιγμής (1500) αλλοδαποί και έχουν συλληφθεί (500), οι οποίοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής στη χώρα μας.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν περίπου 1.500 αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ και της Ασφάλειας, αλλά και τα τοπικά αστυνομικά τμήματα λαμβάνουν μέρος στις έρευνες σε στέκια μεταναστών, σε παλιά παρατημένα κτίρια, καταστήματα και σπίτια.

Όσοι εντοπιστούν χωρίς τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα αυτομάτως θα μεταφέρονται στην Αμυγδαλέζα, ενώ για όσους εκκρεμούν υποθέσεις με τη δικαιοσύνη θα ακολουθείται για αυτούς η νόμιμη διαδικασία. Η επιχείρηση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη από την Παρασκευή και ήδη έχουν μεταφερθεί περίπου 200 λαθρομετανάστες στις σχολές της Αστυνομίας στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, προκειμένου εν συνεχεία να επαναπροωθηθούν στις πατρίδες τους.

Εκτός όμως από την Αττική και στη Θράκη υπάρχει σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας που ξεκίνησε από την Πέμπτη και συνεχίζεται με την μετακίνηση 1.881 συνοριοφυλάκων προκειμένου να προστατεύσουν τα σύνορα από παράνομους λαθρομετανάστες, καθώς οι αρχές φοβούνται και το ενδεχόμενο μαζικής μεταφοράς μεταναστών από τη Συρία λόγω του εμφυλίου στην περιοχή.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες τουλάχιστον δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Θεσσαλονίκη έχουν μετακινηθεί στη Θράκη προκειμένου να βοηθήσουν στις περίπτώσεις εντάσεις και επεισοδίων σε Ξάνθη και Κομοτηνή.  newsit.gr


-----------------------------



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/04/2012 06:44:00 μμ