[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΣΕΑΠ Η ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΝΕΟΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ 2012 Β' ΕΣΣΟ







Την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012, στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε η τελετή εορτασμού της γενέθλιας ημέρας συγκρότησης της Σχολής και της ονομασίας των Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών της 2012 Β' ΕΣΣΟ, παρουσία των τοπικών θρησκευτικών και πολιτικών αρχών του Νομού, αλλά και Εφέδρων Αξιωματικών απόφοιτων από την Σχολή κατά το παρελθόν, στους οποίους απονεμήθηκαν αναμνηστικά από την Διοίκηση της Σχολής.

Συνοπτικό Ιστορικό της Σχολής:

Το έτος 1887 καθορίστηκαν οι διατάξεις, με τις οποίες καταρτίστηκε ο θεσμός της εφεδρείας, με πρώτο χρόνο λειτουργίας το Μάρτιο του 1888, στην Αθήνα. Από τον Ιανουάριο του 1912, οπότε καταργήθηκε το Σχολείο Εφέδρων Αξιωματικών, θεσπίστηκε με βάση το Νόμο της 7ης Ιανουαρίου και λειτούργησαν Ουλαμοί Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών. Με το, από 15 Σεπτεμβρίου 1926, Νομοθετικό Διάταγμα θεσπίστηκε η εκπαίδευση όλων των Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών των διαφόρων Όπλων σε μία Σχολή, η οποία στην αρχή λειτούργησε στην Αθήνα και μετά στη Χαλκίδα. Το έτος 1934 δημιουργήθηκαν 2 Σχολές για το Πεζικό, στη Σύρο και την Κέρκυρα. Κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου και εξαιτίας των μεγάλων αναγκών σε στελέχη, λειτούργησε ένας Ουλαμός Εφέδρων Αξιωματικών στην Καβάλα, ενώ λειτούργησε και δεύτερος Ουλαμός στα κτίρια της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στην Αθήνα, που διαλύθηκε με τη Γερμανική εισβολή, τον Απρίλιο του 1941. Από τον Ιούλιο του 1945, λειτούργησε στο Χαϊδάρι, Κέντρο Εκπαίδευσης Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών. Από τον Ιούλιο του 1946, λειτούργησαν 2 Κέντρα Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών, στη Σύρο και την Κέρκυρα. Αργότερα, τα δύο Κέντρα μετονομάστηκαν σε Σχολές Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών Κέρκυρας και Σύρου, αντίστοιχα, και συνέχισαν να λειτουργούν μέχρι το 1953. Τον Ιούλιο του 1953 και οι δύο Σχολές συγχωνεύτηκαν σε μία, με την επωνυμία «Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού», με έδρα τη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου Κρήτης, όπου και λειτουργεί μέχρι σήμερα.

-------------------------------



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/12/2012 11:00:00 π.μ.