[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] 238 ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΕΣ ΑΠΟ ΣΠΕΙΡΑ 21 ΓΕΩΡΓΙΑΝΩΝ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑ...! ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΥΣ 2 Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΑΛΛΟΥΣ 19...

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, έπειτα από συστηματική και μεθοδική έρευνα, εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει εκατοντάδες κλοπές από αποθήκες πολυκατοικιών, διαμερίσματα και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και τη Μεσσηνία.

Συνελήφθησαν δεκαπέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας από 17 έως 38 ετών, ενώ αναζητούνται δεκαεννέα συνεργοί τους.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, ενεργώντας σε κάθε περίπτωση από κοινού αλλά με διαφορετική σύνθεση ομάδας, και διέπρατταν κλοπές κατ' εξακολούθηση με την ίδια μέθοδο δράσης. Συγκεκριμένα, μέλη της οργάνωσης εισέρχονταν σε αποθήκες πολυκατοικιών, διαμερίσματα και καταστήματα κυρίως βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, είτε χωρίς εμφανή ίχνη παραβίασης είτε παραβιάζοντας τις κύριες εισόδους αυτών, και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, είδη ένδυσης και υπόδησης και διάφορα άλλα αντικείμενα. Στη συνέχεια, αφού κρατούσαν μέρος των κλοπιμαίων για προσωπική χρήση, μεταπωλούσαν τα υπόλοιπα και προωθούσαν μέρος των χρημάτων σε άτομα στο εξωτερικό.

 Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 238 περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και μία στη Μεσσηνία. zougla.gr
------------------------------------



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/18/2012 07:50:00 μ.μ.