[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΑ - Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ 26ΧΟΝΗΣ ΓΟΥ ΜΙΝ ΞΙΑ ΧΡΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ...


Η στιγμή που ένας αθλητής ανεβαίνει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου είναι συγκλονιστική! Είναι στιγμή απέραντης χαράς και ικανοποίησης. Όμως, για την κινέζα καταδύτρια Γου Μινξιά η χαρά έδωσε γρήγορα την θέση της στην θλίψη και τον πόνο.

Η χαρά για το χρυσό μετάλλιο στα 3 μέτρα συγχρονισμένων καταδύσεων, εξαφανίστηκε όταν της αποκάλυψαν την πικρή αλήθεια.

 Οι γονείς της της είπαν ότι η γιαγιά και ο παππούς της πέθαναν πριν από έναν χρόνο αλλά δεν της το έλεγαν για να μην την αποσπάσουν από την συγκέντρωση και την σκληρή προπόνηση!

 Αυτό δεν ήταν το μόνο μυστικό. Της είπαν επίσης ότι εδώ και χρόνια η μητέρα της δίνει μάχη με τον καρκίνο του στήθους!

 Η Γου, η οποία μαζί με την επίσης καταδύτρια Χε Ζι, κέρδισαν χρυσά μετάλλια και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου ήταν κατω από μεγαλη πίεση από την Ομοσπονδία της. Το ίδιο και η οικογένειά της! Ο πατέρας της είπε: "Ηταν απαραίτητο να της πούμε ψεμματα".

 Η Γου, 26 ετών σήμερα, ασχολείται με τις καταδύσεις από 6 ετών και από τα 16 δεν μένει με τους γονείς της.

 Πληρώνει από μικρή το τίμημα του πρωταθλητισμού.

 Όπως και η 16χρονη συμπατριώτισά της Γε, η οποία σάρωσε στην κολύμβησ και εκνεύρισε αμερικανούς και αυστραλούς, οι οποίοι μίλησαν ανοικτά για ντοπάρισμα.

 Όμως, όπως αποκάλυψε και ο πατέρας της Γε, η κόρη του δεν μένει μαζί τους και μπορεί να τους βλέπει μόνο μια φορά την εβδομάδα...


----------------------------- --
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/02/2012 08:50:00 μμ