[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΡΑΤΟΣ... ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ...!!! 45 ΜΕΡΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΔΥΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΕΣ....!!!

ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΗΜΑΙΑ... ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ...

Σε φυλάκιση 45 ημερών θα καταδικαστεί στρατιώτης που κατηγορήθηκε ότι σκότωσε δύο Παλαιστίνιες που κρατούσαν λευκή σημαία

Ένας Ισραηλινός στρατιώτης ο οποίος εμπλεκόταν στο θάνατο δύο Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια της επιχείρησης "Συμπαγές Μολύβι" στη Λωρίδα της Γάζας, τον Ιανουάριο του 2009, θα καταδικαστεί σε φυλάκιση 45 ημερών, μετά από συμφωνία που έκανε με τη στρατιωτική δικαιοσύνη.

Ο στρατιώτης, που τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης τον αναφέρουν ως "λοχίας Σ.", είχε κατηγορηθεί το 2010 για ανθρωποκτονία επειδή στις 4 Ιανουαρίου 2009 άνοιξε πυρ εναντίον ενός αγνώστου στην διάρκεια της επιχείρησης αυτής. Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αυτόπτες μάρτυρες δύο γυναίκες, η Ρίγιεχ Αμπου Χατζάτζ, 64 ετών και η κόρη της, Ματζέντα Άμπου Χατζάτζ, 37 ετών, που κρατούσαν μια λευκή σημαία, σκοτώθηκαν από τα πυρά του "λοχία Σ.".

Ισραηλινό στρατοδικείο αποφάσισε την Κυριακή να τροποποιήσει την κατηγορία, από ανθρωποκτονία σε παράνομη οπλοχρησία.

"Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ο στρατιώτης θα κατηγορηθεί για παράνομη οπλοχρησία, μετά την εξέταση των αποδείξεων και τις συστάσεις του δικαστηρίου", αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Κατόπιν αυτού του συμβιβασμού ο κατηγορούμενος θα παραμείνει στη φυλακή για 45 ημέρες.

Η ισραηλινή οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα B'Tselem ζήτησε αμέσως από τη στρατονομία να ξανανοίξει το φάκελο της υπόθεσης και να εντοπίσει τον ένοχο ή τους ενόχους για το θάνατο των δύο γυναικών. "Εφόσον το στρατοδικείο δέχτηκε τα επιχειρήματα των συνηγόρων του στρατιώτη, σύμφωνα με τους οποίους δεν υπήρχε σχέση μεταξύ των πυροβολισμών και του θανάτου της Παλαιστίνιας και της κόρης της, αυτό σημαίνει ότι η έρευνα για αυτήν την υπόθεση δεν έχει καταλήξει πουθενά", σημειώνει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την B'Tselem η οικογένεια Αμπού Χατζάτζ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της όταν έπεσε σε αυτό μια οβίδα από ισραηλινό άρμα μάχης, στις 4 Ιανουαρίου 2009. "Όταν οι γυναίκες είδαν το άρμα σε απόσταση 150 μέτρων, ύψωσαν και οι δύο λευκές σημαίες ενώ τα παιδιά που είχαν μαζί τους κάθισαν στο έδαφος. Ξαφνικά, χωρίς καμιά προειδοποίηση, έπεσαν σφαίρες εναντίον τους, σκοτώνοντας επί τόπου την Ματζέντα Αμπου Χατζάτζ και τραυματίζοντας σοβαρά τη Ρίγιεχ", η οποία υπέκυψε αργότερα στα τραύματά της.


--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/14/2012 10:24:00 μ.μ.