[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΣΤΟΥΣ 61 ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ...!!!

61 τυφλοί οδηγούσαν στην Ζάκυνθο ενώ 2800 συνταξιούχοι του ΟΓΑ δεν εμφανίστηκαν στην ετήσια απογραφή με αποτέλεσμα να κοπούν αυτές συντάξεις.
Αυτά είναι μερικά από τα εντυπωσιακά στοιχεία που έδωσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το ανώτατο δικαστήριο της χώρας και συναντήθηκε με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθ. Κατσιρώδη, προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή της Δικαιοσύνης για την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων διαφθοράς που αφορούν «μαϊμού» συντάξεις και παράνομα επιδόματα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης σε δηλώσεις του, ο κ. Βρούτσης επανέλαβε τη δέσμευση του υπουργείου Εργασίας ότι από 1.1.2013 θα σταματήσουν να υπάρχουν «μαϊμού» συντάξεις. Επιπλέον, προανήγγειλε ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου, θα έχει ολοκληρωθεί το σύστημα ελέγχου μέσω ΚΕΠΥΟ που θα αποκλείει κάθε ενδεχόμενο παραβατικότητας.

Την ίδια στιγμή, ανακοίνωσε ότι από σήμερα κόβονται περίπου 2.800 συντάξεις του ΟΓΑ, καθώς οι δικαιούχοι τους δεν εμφανίστηκαν στην απογραφή. Το όφελος για το Δημόσιο θα είναι περίπου 14.000.000 ευρώ το χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της περυσινής απογραφής στους συνταξιούχους του ΙΚΑ δεν εμφανίστηκαν για να απογραφούν περίπου 80.000 συνταξιούχοι οι περισσότεροι απ τους οποίους είχαν πεθάνει και οι συγγενείς τους είχαν "ξεχάσει" να το δηλώσουν .

Εν τω μεταξύ από τις αρχες Ιουλίου έχει ξεκινήσει η δεύτερη απογραφή για όλους τους συνταξιούχους του ΙΚΑ η οποία και λήγει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αξιωματούχοι του υπουργείου εργασίας τονίζουν ότι οι απώλειες από τις συντάξεις των πεθαμένων αλλά και τα παράνομα ,πάσης φύσης επιδόματα, ξεπερνούν σε δαπάνη που βαρύνει το κρατικό προϋπολογισμό το 1 δισ ευρώ ετησίως. tro-ma-ktiko

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/06/2012 10:28:00 μ.μ.