[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΛΕΕΙ Η "DIE WELT"

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) απέτρεψε τη χρεοκοπία της Ελλάδας εξασφαλίζοντάς της μια μεταβατική μορφή χρηματοδότησης, υπό την μορφή επιπλέον έκτακτου δανεισμού μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας, αναφέρει ένα δημοσίευμα στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Die Welt.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συμφώνησε στη συνεδρίασή του την Πέμπτη να αυξήσει το ανώτατο όριο του ποσού των βραχυπρόθεσμων δανείων που η Τράπεζα της Ελλάδας μπορεί να δέχεται σε αντάλλαγμα για έκτακτο δανεισμό, ανέφερε η εφημερίδα.

Ως τώρα η Τράπεζα της Ελλάδας μπορούσε να αποδεχθεί κρατικά χρεόγραφα μόνο μέχρι το ποσό των 3 δισ. ευρώ ως ενέχυρο για παροχή ρευστότητας μέσω του Συστήματος Εκτάκτου Ανάγκης (ELA), αλλά ζήτησε να της επιτραπεί να αυξήσει το όριο στα 7 δισ. ευρώ, κατά την Ντι Βελτ, που επικαλείται πηγές της κεντρικής τράπεζας.
Η ΕΚΤ έδωσε το πράσινο φως γι' αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να αποκτήσει πρόσβαση σε άλλα 4 δισ. ευρώ, ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας πως το ποσό αναμένεται να αρκέσει έως ότου η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφασίσουν για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης το Σεπτέμβριο.

Η ΕΚΤ απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο, σύμφωνα με την εφημερίδα. e-typos.com


-----------------------------



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/04/2012 09:42:00 μμ