[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] H ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑ... ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!

Να εκπαιδεύονται οι Βούλγαροι τουριστικοί πράκτορες, που αναλαμβάνουν τη φιλοξενία Ισραηλινών τουριστών, στον εντοπισμό τρομοκρατών, πρότεινε...
ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας Ντέλιαν Ντόμπρεφ.

Ο Βούλγαρος υπουργός πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, σε μία προσπάθεια να μετριάσει την πτώση που καταγράφεται στις κρατήσεις από τη χώρα αυτή προς βουλγαρικούς προορισμούς μετά την επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε Ισραηλινούς, στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, στις 18 Ιουλίου. Η τρομοκρατική εκείνη επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εφτά άνθρωποι και πάνω από 30 να τραυματιστούν, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά.

Μιλώντας στη Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία, ο κ. Ντόμπρεφ εξήγησε ότι το κενό που άφησαν στην τουριστική αγορά οι ακυρώσεις από τους Ισραηλινούς καλύφθηκε από γκρουπ από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία, ενώ επί περίπου ένα δεκαήμερο είχαν σταματήσει οι κρατήσεις από το Ισραήλ για τα βουλγαρικά χειμερινά θέρετρα.

Ωστόσο, το φαινόμενο αυτό φαίνεται να αντιστρέφεται μετά την επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού του Ισραήλ Σταζ Μισέζνικοφ στη Βουλγαρία στις 23 Ιουλίου και την ανταποδοτική επίσκεψη του κ. Ντόμπρεφ.

«Δεν θα χάσουμε αυτή την αγορά αλλά το ζήτημα είναι να μην τη δούμε να κατακρημνίζεται» τόνισε ο Βούλγαρος υπουργός, επισημαίνοντας ότι το 2011 οι Ισραηλινοί τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Βουλγαρία ανήλθαν σε 138.000.

Στη χθεσινή του συνάντηση με τον Ισραηλινό υπουργό Τουρισμό, ο κ. Ντόμπρεφ συζήτησε και τα νέα μέτρα ασφάλειας για τους Ισραηλινούς τουρίστες που επισκέπτονται τη Βουλγαρία.

Επίσης, συζητήθηκε η πρόσφατα υπογραφείσα συμφωνία για τις αερομεταφορές μεταξύ του Ισραήλ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αναμένεται να μειώσει σημαντικά το κόστος πτήσης προς το Ισραήλ και να συμβάλει στην προώθηση του τουρισμού.

pelop.gr


----------------------------- 



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/02/2012 07:52:00 μμ