[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΓΕΝΙΤΣΑΡIΣΜΑΤΑ...!!! Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ UCK

Τον κοσσοβάρο συγγραφέα και πολιτικό, που είχε διατελέσει πολιτικός εκπρόσωπος του UCK Adem Demaçi, τίμησε ο δήμαρχος Αγίων Σαράντα Στεφαν Τσίπα ανακηρύσσοντας τον επίτιμο δημότη. Παρουσία και άλλων τοπικών πολιτικών παραγόντων ο κ. Τσίπα παρέδωσε σήμερα (1 Αυγούστου 2012) το πιστοποιητικό δημότη (certifikate) και ανακοίνωσε πως στο δημοτολόγιο καταγράφηκε ως ο 41.000 κάτοικος της πόλης.

Από την πλευρά του ο κ. Demaci δήλωσε:

«Αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένος που έγινα κάτοικος αυτής της πόλης. Επισκέφτηκα την πόλη σας για πρώτη φορά το 1992 και από τότε κόλλησα. Είναι ο αγαπημένος μου προορισμός και αυτό συστήνω και σε όλους του φίλους μου».

Ο Damaci ήταν πολιτικός κρατούμενος στην τότε Γιουγκοσλαβία για 28 χρόνια, ως ακτιβιστής των δικαιωμάτων των αλβανών του Κοσσόβου. Την περίοδο 90-95 ήταν αρχηγός πολιτικού κινήματος ενώ την περίοδο 98-99 πολιτικός εκπρόσωπος του Απελευθεροτικου Στρατού του Κοσσόβου (UCK).
Ο κ. Τσίπας που κατάγεται από την Πύλιουρη της Χειμάρρας είχε για την εκλογή του, και την στήριξη του κόμματος που εκπροσωπεί την Ελληνική Μειονότητα ΚΕΑΔ και θα περιμέναμε τουλάχιστον να είχε άλλες προτεραιότητες και όχι σαν αυτή ή τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις των τσάμηδων. borioipirotis.blogspot.gr


----------------------------- --
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/03/2012 09:04:00 μμ