[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ ΑΝΤΑΡΤΗ ΤΟΥ PKK ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΚΟΥΡΔΙΚΟΥ BDP

Από τον Εισαγγελέα της πόλης Βαν, κινήθηκε διαδικασία έρευνας του περιστατικού που έγινε στην περιοχή Ντόνγκλε, στην περιοχή του χωριού Σεμντινλί, όπου βουλευτές του τουρκικού κοινοβουλίου του κόμματος BDP ( σ.σ. Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας των Κούρδων) αγκάλιασαν αντάρτες του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, όταν αυτοί σταμάτησαν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν.


Η απόφαση αυτή ελήφθη όταν η αναπληρωτής πρόεδρος του BDP, Gültan Kışanak, επικεφαλής Κούρδων βουλευτών αγκάλιασε έναν αντάρτη του PKK και το βίντεο ή η φωτογραφία αυτή, έκανε το γύρο του κόσμου.

Οι εικόνες αυτές ερέθισαν την τουρκική κοινή γνώμη και αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 10 του αντιτρομοκρατικού νόμου, αφού το PKK θεωρείται στη χώρα τρομοκρατική οργάνωση.

Η εισαγγελία ζητά έρευνα για την υπόθεση αυτή τόσο για την αναπληρωτή πρόεδρο του BDP, όσο και για τους βουλευτές του ιδίου κόμματος που τη συνόδευαν: Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel, Esat Canan, Adil Kurt, Nazmi Gür, Halil Aksu, Hüsamettin Zenderlioğlu και για την ανεξάρτητη βουλευτή της πόλης Βαν, Aysel Tuğluk που παρευρίσκονταν στο στιγμιότυπο.

Απευθύνεται, μάλιστα, στο τουρκικό κοινοβούλιο, όπου αιτείται την ασυλία των βουλευτών. echedoros-a.gr
------------------------------------



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/18/2012 08:58:00 μ.μ.