[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ...!

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ... 


Η τουρκοκυπριακή πλευρά επιθυμεί τον επίσημο τερματισμό της διαδικασίας για επίλυση του Κυπριακού από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να εντείνει τις προσπάθειες της για αναγνώριση του ψευδοκράτους και για να ξεκινήσει την συζήτηση για προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία.

Την πληροφορία αναδημοσίευσαν τουρκοκυπριακά ΜΜΕ από τουρκικές εφημερίδες, στη βάση ενημέρωσης της οποίας έτυχε ομάδα Τούρκων δημοσιογράφων από τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στη διάρκεια δείπνου στο πλαίσιο της μουσουλμανικής νηστείας.

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται, ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται μόνο στα χαρτιά και σε τεχνικό επίπεδο και δεν αναμένεται να επαναρχίσουν μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Αναφέρεται επίσης, ότι μετά την δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογαν ότι «η Μόρφου δεν θα επιστραφεί» ξεκίνησε ροή επενδύσεων στην κατεχόμενη κωμόπολη.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη λεγόμενη Επιτροπή Αποζημιώσεων, στην οποία φέρονται να έχουν προσφύγει σχεδόν 3.500 Ελληνοκύπριοι και προβάλλεται εκτίμηση του Ντερβίς Έρογλου, ότι αν μπορούσαν να βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα το περιουσιακό θα μπορούσε να λυθεί κατά το 75% με αποζημιώσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/13/2012 08:04:00 μ.μ.