[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ...


Κάθε χρόνο την 1η Αυγούστου γιορτάζει η Μνήμη της Αγίας Ελέσας, της οποίας παρεκκλήσι έχουμε και στον Πειραιά, στον Αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας.

Η μητέρα της Αγίας, Ευγενία το όνομά της, ήταν στείρα και απέκτησε θαυματουργικά την Ελέσα. Σε ηλικία 14 ετών έχασε τη μητέρα της και ο πατέρας της ήθελε να την παντρέψει με έναν ειδωλολάτρη. Αυτή αρνήθηκε και αφού μοίρασε τα υπάρχοντά της διέφυγε στα Κήθυρα όπου και μόνασε. Όταν την βρήκε ο πατέρας της, μη μπορώντας να την πείσει να επιστρέψει σπίτι, αφού πρώτα τη βασάνισε, στο τέλος την αποκεφάλισε.

Παρακολουθήσαμε με πίστη και μεις, μαζί με πολλούς άλλους τον εσπερινό και την αρτοκλασία που τελέστηκε την Τρίτη 31 Ιουλίου, παραμονή της γιορτής, στο μικρό εκκλησάκι της Αγίας Ελέσας στην Αγιά Σοφιά και νοιώσαμε τη βαθιά κατάνυξη και την όμορφη ατμόσφαιρα του εορτασμού.

Τις ακολουθίες τέλεσε ο π. Ανδρέας και μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και, ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Θοδωρής Σκορδίλης, ο πρώην Γενικός της ΔΗΡΑΠ κ. Δημήτρης Κρητικός, η Εκπαιδευτικός κ. Γεωργία Μπαλή, ο Επιχειρηματίας κ. Θανάσης Γαλάτης, ο Οικονομολόγος κ. Γρηγόρης Μπούτσης, ο Αρχισυντάκτης μας κ. Γιάννης Κανατσέλης.

Δημήτρης Κρητικός 
fonipeiraioton.blogspot.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/01/2012 08:34:00 μμ