[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΑΕΙ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Αιφνιδιασμένη από την πρόταση του πρωθυπουργού της Αλβανίας που προτείνει δημοψήφισμα για την αφαίρεση της βουλευτικής ασυλίας (σχετικό άρθρο εδώ), η αντιπολίτευση αναζητά εθνικιστική σανίδα σωτηρίας.  
Ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας Fatmir Xhafa, δήλωσε σήμερα πως το κόμμα του δεν είναι αντίθετο με την αφαίρεση της βουλευτικής ασυλίας, αλλά πρέπει να ενταχθούν στη συζήτηση στη βουλή ή και στο δημοψήφισμα αν χρειαστεί, άλλα τρία σημαντικά θέματα που είναι: (1) η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, (2)η εισαγωγή απορριμμάτων από άλλες χώρες και (3) η διευθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα.
Είναι προφανές πως η αλβανική αντιπολίτευση αναζητά σανίδα σωτηρίας μετά την "καυτή πατάτα" που τους άφησε ο Μπερίσα με το δημοψήφισμα, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσονται κατά της ασυλίας και ενόψει των εκλογών που θα γίνουν σε λιγότερο από ένα χρόνο, οι σοσιαλιστές θα γνώριζαν μία συντριβή.  Η καλύτερη - «σοσιαλιστική» διέξοδος ήταν το βάλουν στην ατζέντα πικάντικα θέματα όπως είναι αυτό των θαλασσίων συνόρων με την Ελλάδα.
Δεδομένου ότι η χάραξη των συνόρων βασίζεται στη διεθνη νομοθεσία, ποια θα είναι η ερώτηση κ. Xhafa για τα θαλάσσια σύνορα; «Αν αποδέχεστε τη διεθνή νομοθεσία για τη χάραξη των συνόρω»; Αν ρωτήσετε σε δημοψήφισμα το λαό, "αν πρέπει να μειωθούν οι φόροι", υπάρχει περίπτωση να μην ψηφιστεί; Γιατί δεν προτείνετε και την ερώτηση αν ο Ράμα και ο Μπερίσα πρέπει να μπουν σε τρελλοκομείο, για να έχετε μία σίγουροι νίκη με 99%;;;;!!!    

borioipirotis.blogspot.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/08/2012 05:59:00 μ.μ.