[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ... ΑΦΡΟΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΗ ΑΜΙΕΝΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ...!!!

Ομάδα "διαδηλωτών" στην Αμιένη της Βορειοδυτικής Γαλλίας έσπαγαν και έκαιγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους εχθές το βράδυ... Κατέβαζαν οδηγούς από τα αυτοκίνητα τους και τα πυρπολούσαν, έβαλαν φωτιές σε δημόσια κτίρια, έκαψαν ακόμη και το νηπειαγωγείο της περιοχής και έβαλαν στο πύρινο στόχαστρο τους ακόμη και κατοικίες.

Αφορμή για τα επεισόδια στην πρώην Γαλλική πόλη ήταν η σύλληψη μετά από... τροχονομικό έλεγχο για ηλιγγιώδη ταχύτητα νεαρού μουσουλμάνου που είχε απασχολήσει και άλλωτε τις αρχές. Την πρώτη μέρα τα επεισόδια ήταν περιορισμένα αλλά εχθές η Αμιάνη μεταράπηκε σε κόλαση. Οι νεαροί -όλοι τους μή αυτόχθονες Γάλλοι- πήραν τον έλεγχο της πόλης και επί ώρες επέβαλαν το χάος στους δρόμους της.

Η σημερινή καταγραφή των ζημιών είπε σε πρώτη φάση ότι 1.000.000 ευρώ στοίχισε η ανεξέλεγκτη κατάσταση και αρκετούς τραυματίες εκ των οποίων κάποιοι αστυνομικοί πυροβολημένοι από την πλευρά των διαδηλωτών....

www.stoxos.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/14/2012 10:54:00 μ.μ.