[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΙ...! ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ...


Οι αντάρτες αποσύρθηκαν σήμερα από την κυριότερη συνοικία που έλεγχαν στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας και κρίσιμης σημασίας για τη σύγκρουση μεταξύ των ανταρτών και του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ο πρόεδρος της Συρίας από την πλευρά του διόρισε νέο επικεφαλής της κυβέρνησης μετά την αποστασία αυτή την εβδομάδα στην Ιορδανία του πρωθυπουργού του Ριάντ Χιτζάμπ.

Ταυτόχρονα το Ιράν, πιστός σύμμαχος του συριακού καθεστώτος, οργάνωσε στην Τεχεράνη μια «σύνοδο διαβούλευσης» για την κρίση στη Συρία, παρουσία εκπροσώπων από 29 χώρες, ανάμεσά τους η Ρωσία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, και το Πακιστάν.

Οι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ASL) που είχαν περιχαρακωθεί στο Χαλέπι, τον οικονομικό πνεύμονα της χώρας, όπου μάχες μαίνονται από τις 20 Ιουλίου, ανακοίνωσαν ότι αποχώρησαν από το ορμητήριο τους στην Σαλαχεντίν λόγω των ιδιαίτερα βίαιων βομβαρδισμών από τις δυνάμεις του καθεστώτος.

"Κάναμε μια τακτική υποχώρηση από την Σαλαχεντίν. Δεν υπάρχουν πλέον αντάρτες μαχητές λόγω του άνευ προηγουμένου βομβαρδισμού, ενώ οι δυνάμεις του καθεστώτος προελαύνουν στη συνοικία», δήλωσε ο Χουσάμ Άμπου Μοχάμαντ, διοικητής της ταξιαρχίας Ντέρα Ασάχμπα, μίας συνιστώσας του ASL που μάχεται σε αυτόν τον τομέα.

----------------------------



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/09/2012 09:36:00 μ.μ.