[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΦΟΒΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...!!!


Τη στιγμή που η Τουρκία προσπαθούσε να ξεπεράσει το σοκ από την επικράτηση του PYD (Partiya Yektiye Demokratik, Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας) στις έξι μεγαλύτερες πόλεις του Δυτικού Κουρδιστάν (Βόρεια Συρία), καλείται να αντιμετωπίσει ένα δεύτερο, μεγαλύτερο σοκ, αυτό της ευθείας αμφισβήτησης της κυριαρχίας της σε δυο κουρδικούς νομούς που ανήκουν -τουλάχιστον μέχρι τώρα- στη δική της επικράτεια.

Πρόκειται για τους νομούς Χακιάρι και Σίρνακ, όπου το ΡΚΚ, αρχής γενομένης από την κωμόπολη Σεμντίνλι, άρχισε επιχείρηση ελέγχου εκτεταμένων περιοχών από τους αντάρτες του, με το στρατό να ελέγχει μόνο τα στρατόπεδα, ορισμένα φυλάκια και τα κέντρα των πόλεων. Εδώ και δεκαπέντε ημέρες που άρχισε η επιχείρηση των ανταρτών του ΡΚΚ, σχεδόν το σύνολο του οδικού δικτύου είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών, ενώ ο στρατός και το κράτος ελέγχουν μόνο τις κύριες αρτηρίες, στις οποίες στρατιωτικά και κρατικά αυτοκίνητα κινούνται αυστηρά μόνο υπό το φως της μέρας, ενώ τη νύχτα κυριαρχούν παντού οι αντάρτες.

Για όσους από τους φιλομαθείς αναγνώστες μας αναρωτιούνται ποιος είναι στόχος των ανταρτών, να τους ενημερώσουμε ότι το κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα, πριν δώσει εντολή στους αντάρτες να κυριαρχήσουν στην περιοχή των δυο προαναφερθέντων νομών, οι οποίοι βρίσκονται στα σύνορα με το Ιράν, το Ιράκ και τη Συρία και έχουν συνολική έκταση 16.700 τετραγωνικά χλμ και πληθυσμό 710 χιλιάδες κατοίκους, είχε φροντίσει να δημιουργήσει τα τελευταία δυο χρόνια να δημιουργήσει μια παράλληλη κρατική οργάνωση στις περιοχές αυτές. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, όταν θα είχαν ωριμάσει οι συνθήκες και όταν θα εθεωρείτο πολιτικά ορθό, οι αντάρτες θα περικύκλωναν στρατόπεδα και πόλεις, με στόχο να περιορίσουν την παρουσία και την επιρροή του κράτους στο ελάχιστο, να πολιορκήσουν το στρατό και να τον αναγκάσουν να αποχωρήσει από τις περισσότερες περιοχές των δυο αυτών νομών.

Τη ίδια στιγμή, το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα θα αύξανε την επιρροή του στην περιοχή, θα έπαιρνε σταδιακά την νομοθετική, δικαστική και εκτελεστική εξουσία στα χέρια του, συγκροτώντας την Κυβέρνηση του Μπόταν, όπως αποκαλείται η περιοχή που καλύπτουν οι δυο προαναφερθέντες νομοί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/14/2012 06:48:00 μ.μ.