[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ ΜΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΟ


Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στη Δαμασκό, κοντά στο ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν οι παρατηρητές του ΟΗΕ, ανέλαβαν οι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ανέλαβαν. Η επίθεση είχε ως στόχο τη συνάντηση στρατιωτικών σε γραφείο του γενικού επιτελείου, δήλωσε ο διοικητής Μαχέρ αλ-Νουαΐμο, επικεφαλής του γραφείου συντονισμού του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στη Συρία.

"Η επιχείρηση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού εναντίον γραφείου του γενικού επιτελείου σχεδιάστηκε από ειδικούς ώστε να σημειωθούν ταυτόχρονα δυο εκρήξεις στις 08:05 σήμερα στη διάρκεια συνάντηση αξιωματικών και υπαξιωματικών του τσρατού και των σαμπίχα (πολιτοφυλακές που πρόσκεινται στο καθεστώς)", τόνισε ο αλ-Νουαΐμο.

Η επίθεση σημειώθηκε σε αποθήκη καυσίμων, πυρομαχικών και όπλων με τα οποία εφοδιάζονται οι στρατιωτικές μονάδες της πρωτεύουσας.

"Στόχος της επιχείρησης αυτής είναι να ανακάμψει το ηθικό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και να δει ο Άσαντ ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε καλά σχεδιασμένες επιχειρήσεις γιατί γνωρίζουμε τι συμβαίνει στις τάξεις των κυβερνητικών δυνάμεων", τόνισε.

"Δε γνωρίζω πόσοι είναι οι νεκροί, αλλά στη συνάντηση συμμετείχαν 150 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους 10 αξιωματικοί που έχουν αναλάβει να καταστείλουν τις διαδηλώσεις στη Δαμασκό", υπογράμμισε.


[Πηγή: ΑΠΕ-ΑΜΠ]

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/15/2012 06:52:00 μ.μ.