[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ... ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΟΥΣ...!


Μια παραγωγός σε ραδιοφωνικό σταθμό της Βαυαρίας απολύθηκε επειδή αστειεύτηκε στην εκπομπή της με τη φράση "η δουλειά ελευθερώνει", το ναζιστικό σύνθημα που βρίσκεται στην είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

Η 39χρονη παραγωγός είχε αναφερθεί στον καλό καιρό που επικρατούσε στην περιοχή το τελευταίο Σάββατο του Ιουλίου και τους ανθρώπους που παρ' όλα αυτά ήταν υποχρεωμένοι να εργαστούν την συγκεκριμένη ημέρα. Για να τους… ενθαρρύνει είπε τη φράση Arbeit macht frei - "η δουλειά ελευθερώνει".

Το σύνθημα αυτό βρίσκεται στο στρατόπεδο του Άουσβιτς, ίσως το πιο γνωστό από τα ναζιστικά κολαστήρια όπου βρήκαν το θάνατο 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο μια 19χρονη που είχε αναλάβει να απαντά στα τηλεφωνήματα των ακροατών και είπε σε όσους διαμαρτυρήθηκαν "να δουν τα πράγματα με χιούμορ", απολύθηκε επίσης.

Οι δύο γυναίκες ζήτησαν συγγνώμη αλλά η απόλυσή τους είναι αμετάκλητη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του σταθμού Radio Gong, Γκέοργκ Ντίνγκλερ. "Ο σταθμός μας μάχεται την ακροδεξιά εδώ και καιρό και θα συνεχίσει", πρόσθεσε. enikos.gr

------------------------------
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/09/2012 09:08:00 μ.μ.