[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΑΝΤΑΡΤΕΣ" ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ...


Αεροπορία και πυροβολικό βομβάρδισαν σήμερα πολλές περιοχές που κατέχουν οι αντάρτες στο...
Χαλέπι, κυρίως τις συνοικίες Σάαρ και Σαχούρ ανατολικά και Σαλαχεντίν δυτικά, όπου μαίνονταν οι μάχες.

"Αυτοί είναι οι πιο βίαιοι βομβαρδισμοί εναντίον του Σαλαχεντίν από την αρχή των μαχών, αλλά ο στρατός του Μπασάρ (αλ Άσαντ) δεν μπόρεσε να προχωρήσει", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνταγματάρχης Αμπντέλ Τζαμπάρ Οκάιντι, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ASL).

"Βομβαρδίζουν με την αεροπορία και το πυροβολικό", δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Επιπλέον, περίπου δέκα εκρήξεις ακούστηκαν από τους ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου στις συνοικίες Σαχούρ και Σάαρ.

Εξάλλου βομβαρδισμοί έπληξαν το Χανάνο (ανατολικά) και την Χαμαντανιγιέ (δυτικά), σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OSDH).

Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, σύμφωνα με το OSDH, οι αντάρτες ξεκίνησαν επίθεση στο κτίριο της τηλεόρασης, γύρω από τα οποίο τοποθέτησαν εκρηκτικά, δέχτηκαν όμως βομβαρδισμό από την αεροπορία και αποσύρθηκαν.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA επιβεβαίωσε την πληροφορία, αναφέροντας ότι "οι τρομοκράτες επιτέθηκαν σε αμάχους και στο κτίριο, αλλά οι στρατιώτες το υπερασπίστηκαν". Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι "τρομοκράτες είναι νεκροί και άλλοι τραυματίστηκαν από την επίθεση στο κτίριο".

Στο μεταξύ από τη Βηρυτό ένας σημαντικός αξιωματούχος τη ασφάλειας στην περιοχή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η μάχη του Χαλεπίου δεν έχει αρχίσει ακόμη και ότι οι βομβαρδισμοί δεν είναι παρά μόνο η προετοιμασία.

"Η μάχη του Χαλεπίου δεν έχει ξεκινήσει, αυτό που συμβαίνει τώρα είναι απλώς ένα ορεκτικό", είπε. "Το κυρίως πιάτο θα έρθει αργότερα", τόνισε.

Διευκρίνισε επίσης ότι στρατιωτικές ενισχύσεις συνεχίζουν να έρχονται και ότι υπάρχουν τουλάχιστον 20.000 στρατιώτες στην περιοχή. "Και από την άλλη πλευρά όμως, στέλνουν ενισχύσεις», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


-------------------------------
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/04/2012 07:16:00 μμ