[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας απέκλεισε εκ νέου σήμερα μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία προειδοποιώντας για μια αυτόματη αντίδραση στην αποτυχία των διπλωματικών προσπαθειών, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Welt am Sonntag".

Σύμφωνα με τον υπουργό Τόμας ντε Μεζιέρ, η παραίτηση του Κόφι Αναν από τη θέση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία δεν αλλάζει σε τίποτε τη θέση της Γερμανίας για την αποστολή δυνάμεων σε αυτή τη χώρα, όπου μαίνεται μια αιματηρή εξέγερση από το Μάρτιο του 2011.

"Η αποτυχία της διπλωματίας δεν πρέπει αυτομάτως να οδηγήσει κατ΄αρχάς στη στρατιωτική επιλογή", εξηγεί ο ντε Μεζιέρ.

Ο γερμανός υπουργός αναγνωρίζει βεβαίως "ότι προκαλεί απογοήτευση" να παρακολουθεί κανείς τις δολοφονίες στη Συρία "χωρίς να είναι σε θέση κατευθείαν να παρέμβει εναντίον τους", τη στιγμή που οι σύροι αντάρτες μιλούν για 20.000 νεκρούς από την έναρξη της σύγκρουσης. Ωστόσο εκτιμά ότι η Γερμανία "πρέπει να συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια και επιμελητειακή υποστήριξη στα δημοκρατικά στοιχεία της συριακής αντιπολίτευσης".


"Ο διάδοχος του Κόφι Αναν χρειάζεται μια ισχυρή εντολή από τη διεθνή κοινότητα και την απαραίτητη στήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας", εκτιμά από την πλευρά του ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Γκίντο Βεστερβέλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Bild" που κυκλοφορεί αύριο. O Βεστερβέλε εκτιμά ότι "το ειρηνευτικό σχέδιο του Κόφι Αναν παραμένει η καλύτερη βάση για να τερματιστεί η βία και να αρχίσει μια διαδικασία πολιτικής επίλυσης της κρίσης" στη Συρία.

 "Ο άμεσος τερματισμός των βίαιων επεισοδίων και η τοποθέτηση μιας μεταβατικής κυβέρνησης χωρίς τον Μπασάρ Αλ Ασαντ είναι οι προϋποθέσεις για μια λύση", τονίζει. Ο Βεστερβέλε κατηγορεί "τα κράτη που καλύπτουν το καθεστώς Ασαντ" υποδηλώνοντας κυρίως τη Ρωσία ότι φέρουν "μεγάλη ευθύνη" στη συριακή σύγκρουση. Στο Βερολίνο, μια ομάδα 50 σύρων αντικαθεστωτικών εργάζονται στην κατάρτιση του νέου Συντάγματος με την προοπτική της ενδεχόμενης πτώσης του καθεστώτος Ασαντ.  onalert.gr
-----------------------------



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/05/2012 11:56:00 μμ