[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΔΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΒΑΡΕΜΕΝΟ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΣΥΣΜΕΔ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ... ΜΙΣΘΑ ΤΟΥΣ!


ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ;;; 

Στα πλαίσια ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκε, την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, στη Βουλή των Ελλήνων, με αντιπροσωπεία του που αποτελείτο από τους βουλευτές κ. Δρίτσα Θοδωρή, Υπεύθυνο του Κοινοβουλευτικού Τομέα Άμυνας, κ. Βαρεμένο Γεώργιο, κα Καλογερή Αγνή και κ. Χατζηλάμπρου Βασίλειο, μέλη του Τομέα Άμυνας και τον κ. Μπακόπουλο Δημοσθένη, επιστημονικό συνεργάτη του Τομέα Άμυνας.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ φιλικό και έντονο κλίμα, σε συνέχεια προγενεστέρων επαφών και συναντήσεών μας.

Από μεριάς του Συνδέσμου καταδικάσθηκε έντονα η διαχρονική κομματοκρατία που καλά βαστεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, αναφορικά με τις κρίσεις και τις μεταθέσεις του προσωπικού, η οποία εγκλωβίζει τα στελέχη και τις οικογένειές τους σε μια αέναη προσπάθεια κατανόησης της φερόμενης αξιοκρατίας και διαφάνειας που εξαγγέλεται, αλλά δεν εφαρμόζεται. Ζητήθηκε και υποσχέθηκε, από το ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, η εκ νέου διατύπωση της απόφασης (Βενιζέλου - Ραγκούση) παραμετροποίησης  των μεταθέσεων, με κύριο χαρακτηριστικό της τις 6 μεταθέσεις στην 25ετία και η ισχύς της που θα περιβληθεί με έκδοση ΠΔ ή σχετικού νόμου. 

Ο Σύνδεσμος παρέδωσε στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ υπόμνημα (διαβάστε το υπόμνημα) με τα κύρια σημεία των προβληματισμών που απασχολούν τους Έλληνες στρατιωτικούς, συνοδευόμενα από συγκεκριμένες προτάσεις και νομοθετικές παρεμβάσεις, λαμβάνοντας τη δέσμευση για τη μελέτη τους και τυχόν κοινοβουλευτική παρέμβαση

http://www.sysmed.gr


----------------------------- 



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/02/2012 07:15:00 μμ