[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΝΟΚΙΑ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ! ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ...


ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ; ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗ ΑΠ' ΑΚΡΗ Σ' ΑΚΡΗ; ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ; ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ Ή ΟΧΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΪΟΝ...;;; ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ.... ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η Nokia θα κλείσει εντελώς το εργοστάσιό της, στο Salo της Φινλανδίας, το μοναδικό εργοστάσιο κατασκευής που είχε απομείνει στη χώρα της.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας αναμόρφωσής της προκειμένου να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα κατά 1,.6 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2013, η εταιρεία πρόκειται να μεταφέρει τη γραμμή παραγωγής των συσκευών της στην Ασία.

Η επιλογή της Ασίας δεν είναι καθόλου τυχαία, μιας και εκεί βρίσκεται η πλειοψηφία των προμηθευτών της. Έτσι η φινλανδική εταιρεία όχι μόνο σκοπεύει να μειώσει το κόστος παραγωγής αλλά και να ενισχύσει μακροπρόθεσμα την ανταγωνιστική της δύναμη.

Άσχημα νέα λοιπόν για τους περίπου 580 εργαζομένους που μένουν άνεργοι, αλλά απαραίτητη κίνηση για την εταιρεία η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη μέση μιας δύσκολης μετάβασης σε συσκευές βασισμένες στα Windows Phone.

«Η μεταφορά της γραμμής παραγωγής μας στην Ασία έγινε για να βελτιώσουμε το χρόνο παράδοσης των συσκευών μας στην αγορά» δήλωσε ο πρώην εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Nokia.

«Δουλεύοντας πιο κοντά με τους προμηθευτές μας πιστεύουμε ότι θα είμαστε σε θέση να εισάγουμε καινοτομίες στην αγορά πιο γρήγορα και να τελικά να είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί».

Η Nokia προς το παρόν δεν σχολίασε το γεγονός.  .newsbeast.gr


----------------------------- 



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/03/2012 08:08:00 μμ