[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΝΤΙΔΗ ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ Η ΛΕΜΕΣΟΣ...


Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ουράνιο Ιωαννίδη και τον Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη, απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

«Με αισθήματα περηφάνιας, χαράς και τιμής παρακολουθούμε, ως Εκκλησία Κύπρου, από τής ενάρξεως των Ολυμπιακών Αγώνων τις φιλότιμες προσπάθειες των αθλητών μας να τιμήσουν τους εαυτούς τους και τη μικρή μας πατρίδα, που τόσο επάξια εκπροσωπούν. Όπως σ' όλους τους αγώνες της ζωής, έτσι και στους Ολυμπιακούς, σημασία δεν έχει τόσο η νίκη αυτή καθ' εαυτή όσο το πνεύμα τής αγωνιστικότητας και η όλη προσπάθεια για τη νίκη. Γι' αυτό και επαινούμε από τα βάθη τής ψυχής μας όλους μας τους αθλητές που προσέφεραν με όλες τους τις δυνάμεις τον καλύτερο εαυτό τους για να τιμήσουν την Πατρίδα μας, ανέφερε.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι οι αθλητές της Κύπρου απέδειξαν ότι η αρχαία προτροπή «ΟΥ ΤΟ ΝΙΚΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» έχει μείζονα αξία.

«Βεβαίως περιχαρείς παρακολουθήσαμε και τη λαμπρή νίκη του Παύλου Κοντίδη, τον οποίο ενθέρμως συγχαίρουμε και τού ευχόμαστε από τα βάθη τής ψυχής μας να συνεχίσει με το ίδιο αγωνιστικό σθένος, ώστε στους επόμενους Ολυμπιακούς να χαρίσει στην Πατρίδα μας το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών», είπε.

Πρόσθεσε ότι η επιτυχία αυτή θα είναι και για τον ίδιο, και για τους γονείς του και για την πατρίδα ένα έπαθλο τιμής και ένα λαμπρότατο παράδειγμα για μίμηση.

«Συγχαίροντες όλους τους φορείς των αθλητικών μας θεσμών και όλους τους αθλητές μας, εκφράζω τις διάπυρες ευχές μου όπως συνεχίσουν με ακόμη περισσότερο αθλητικό σθένος και πίστη τις προπονήσεις τους για μεγαλύτερες επιτυχίες», ανέφερε.

----------------------------



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/09/2012 08:44:00 μ.μ.