[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΔΕΝ ΑΦΟΜΟΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΛΕΕΙ... ΡΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΑΦΟΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ...!


Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύονται και φανερώνουν το μεγάλο πρόβλημα της Γερμανίας να αφομοιώσει τους Τούρκους μετανάστες. Σύμφωνα με το ινστιτούτο Info, το 45% των Γερμανών πολιτών τουρκικής καταγωγής θέλει να εγκατασταθεί μόνιμα στην Τουρκία. Μόλις το 15% θεωρεί ότι η Γερμανία είναι η πατρίδα του, ενώ σε σχέση με παλαιότερες δημοσκοπήσεις αυξήθηκε στο 45% το ποσοστό αυτών που θεωρούν και τις δύο χώρες πατρίδα τους.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως μόνο το 15% εξ αυτών αισθάνεται ως πατρίδα του την Γερμανία. Επιπλέον, το 62% από τους 1.000 ερωτηθέντες σε όλη την χώρα, απάντησε πως αισθάνεται καλύτερα μόνο εάν έχει κοντά του άλλους Τούρκους. Το 79% πιστεύει ότι η Γερμανία είναι ένα ανοιχτό κράτος όπου ο καθένας μπορεί να τα καταφέρει και το 78% δήλωσε πως θέλουν να ενσωματωθούν στη γερμανική κοινωνία. Μόνο το 8% δήλωσε ότι θα προτιμούσε καθαρά τουρκικά σχολεία, ενώ το 95% πιστεύει ότι τα τουρκάκια πρέπει επισκέπτονται γερμανικούς παιδικούς σταθμούς ώστε να μαθαίνουν γερμανικά.

Η Γερμανία αριθμεί σήμερα 3 εκατ. Τούρκους, ή τουρκικής καταγωγής, πολίτες, οι 700.000 των οποίων είναι πολιτογραφημένοι Γερμανοί.

Βασικοί λόγοι για την ανάγκη επιστροφής στην Τουρκία φαίνονται να είναι η επιθυμία ανακάλυψης των «ριζών» τους, αλλά και η διαβίωση σε μία χώρα με καλύτερο κλίμα μετά την συνταξιοδότηση.

Αναφορικά με τα δημογραφικά στοιχεία της έρευνας η ηλικιακή ομάδα που εμφανίζει την μεγαλύτερη επιθυμία εγκατάστασης στην Τουρκία είναι αυτή των 30-49 ετών.

Βασικό επιχείρημα για τους Τούρκους είναι και η θρησκεία, καθώς εύχονται να μπορούσαν να βρουν περισσότερα ισλαμικά τεμένη στην Γερμανία, σε ποσοστό 55%, ενώ το 37% απαντά ότι είναι αρκετά θρησκευόμενο, με το ποσοστό αυτό να ανεβένει στο 64% για τις ηλικίες κάτω των 30 ετών!!. Το 18% θεωρεί του Εβραίους "κατώτερους ανθρώπους", το 25% πιστεύει το ίδιο για τους άθεους, ενώ το 8% το πιστεύει και για τους χριστιανούς. Το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το Ισλάμ είναι η μόνη αληθινή θρησκεία. dexiextrem.blogspot.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/18/2012 10:16:00 π.μ.