[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ -ΛΕΝΕ- ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ ΟΜΟΙΔΕΑΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΡΕΊΒΙΚ... ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΟΜΟΙΔΕΑΤΗΣ" ΡΩΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ...


Η τσέχικη αστυνομία ανακοίνωσε μόλις σήμερα ότι «προ ημερών στην πόλη της Όστραβα συνέλαβε έναν 29χρονο άντρα, που υιοθετούσε συμπεριφορά που γεννά υποψίες ότι θαύμαζε τον Νορβηγό βομβιστή, 'Αντερς Μπρέιβικ, ανακαλύπτοντας μάλιστα στη διάρκεια της εφόδου της στο κατάλυμά του: μια αυτοσχέδια βόμβα, μερικές αστυνομικές στολές και ένα αυτόματο όπλο».

Πιο συγκεκριμένα εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με την ανταπόκριση του πρακτορείου CTK, ανέφερε ότι ο συλληφθείς υπέγραφε ως «Μπρέιβικ» όταν έστελνε, εσχάτως, διάφορα μηνύματα μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή του.

Επίσης, ο 29χρονος είχε στο ποινικό του μητρώο ποινή εξάμηνης φυλάκισης, στην οποία δόθηκε τελικά αναστολή εκτέλεσης, έχοντας κριθεί «ένοχος γι απόπειρα εμπρησμού πρατηρίου καυσίμων».

Από την πλευρά τους, γείτονες του συλληφθέντος τον περιέγραψαν ως «φανατικό λάτρη των όπλων», ερωτώμενοι από δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/19/2012 12:24:00 π.μ.