[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΤΩΡΑ... ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ... ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΟΔΕΝΤΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ...!


Πευκοδάσος και χαμηλή βλάστηση καίει η φωτιά που ξέσπασε τη νύχτα στην περιοχή Αγιος Μάρκος, στις Καρυές της Χίου, στο κεντρικό τμήμα του νησιού.

Στο σημείο βρίσκονται 17 οχήματα της πυροσβεστικής με 75 πυροσβέστες, 40 εθελοντές, 30 άτομα πεζοπόρο, 79 στρατιώτες, ενώ απο αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Χίου δεν απειλούνται οικισμοί ενώ το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ.

Στα χωριά Βέσσα, Ελάτα και Λίθι κάτοικοι αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες του αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, να εγκαταλείψουν τις οικίες τους, εξαιτίας του καπνού που κατακλύζει την περιοχή.

Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Αγιος Χαράλαμπος Κορινθίας. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. newsit.gr

------------------------------------



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/18/2012 01:08:00 μ.μ.