[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ. ΠΕΡΑΣΕ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΚΟΥΜΑ...!



Όπως κάθε χρόνο τις ημέρες του δεκαπενταύγουστου, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, παραβρέθηκε στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου όπου η πλειοψηφία του ποιμνίου αποτελείται από έλληνες. Ο μακαριότατος λειτούργησε στην Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων στη Χειμάρρα, μία μονή που είναι κοντά στη θάλασσα μεταξύ Δρυμάδων και Βουνού, την οποία το κομουνιστικό καθεστώς είχε μετατρέψει σε στρατόπεδο και λειτουργούσε σαν παρατηρητήριο του αλβανικού στρατού στο Ιόνιο. Η επιλογή της λειτουργίας σε ένα κατεστραμμένο μοναστήρι δεν ήταν τυχαία.
Η περιοχή αυτή δεν θα μπορούσε να μείνει απαρατήρητή από τους αλλόθρησκους και αλλοεθνείς «καρχαρίες» όπου με πλαστά χαρτιά γίνονται ιδιοκτήτες σε τεράστιες λιβαδικές και δασικές εκτάσεις, οι οποίες έχουν στον κόρφο τους για αιώνες εκκλησίες και μοναστήρια όπως αυτό των Αγίων Θεοδώρων.

Μεταξύ άλλων, στο κήρυγμα του ο χαρισματικός ιεράρχης αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση, λέγοντας συγκεκριμένα: " Η κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, επηρεάζει το ευρύτερο περιβάλλον. Η ουσία της κρίσης είναι η διαφθορά και τη διαφθορά την τρέφουν τρεις ρίζες: η πλεονεξία και φιλαργυρία, το ψέμα και η αποφυγή της αυτοκριτικής καθώς και ο εγωκεντρισμός που διώχνει την αγάπη. Μπορεί ο ορθόδοξος πιστός να συμβάλει για την αναμόρφωση της κοινωνίας όλης, διώχνοντας απ' την ψυχή του αυτές τις τρεις κακές ρίζες".

Εκτός του Αργυροκάστρου, ο αρχιεπίσκοπος στάθμευσε στο χωριό Πλάκα της Επαρχίας Αλύκου για να δει το οικόπεδο που προσφέρει η κοινότητα για ανέγερση εκκλησίας, στο χωριό Λούκοβο για να επιβλέψει τις εργασίες του νέου ναού που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ενώ δεν παράληψη να επισπευτεί και την οικογένεια του Αριστοτέλη Γκούμα που φονεύθηκε από αλβανούς πριν από δύο χρόνια, επειδή μιλούσε ελληνικά. borioipirotis.blogspot.gr

------------------------------------



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/18/2012 12:30:00 μ.μ.