[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] Η ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ... ΕΞΑΛΗΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ!


«Η κατάσταση στην πρωτεύουσα είναι εξαιρετική και σταθερή. Δεν υπάρχουν πλέον ένοπλες οργανώσεις, εκτός από μεμονωμένα άτομα», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγός των σχετικών επιχειρήσεων.

Ο συριακός στρατός ελέγχει στο εξής το σύνολο της Δαμασκού μετά την ανακατάληψη σήμερα της νότιας συνοικίας Τανταμούν, τον έλεγχο της οποίας είχαν οι αντάρτες, ανακοίνωσε ο στρατηγός που είναι επικεφαλής των επιχειρήσεων σε αυτή τη συνοικία.

"Εκκαθαρίσαμε όλες τις συνοικίες της Δαμασκού, από τη Μιντάν έως τη Ματζέ, τις Καντάμ, Χατζάρ αλ Ασουάντ και Τανταμούν», δήλωσε ο στρατηγός που ζήτησε να μην κατονομαστεί, κατά την επίσκεψη δημοσιογράφων στη συνοικία αυτή, ο έλεγχος της οποίας περιήλθε σήμερα στο στρατό, σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο αυτό αξιωματικό των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

"Η κατάσταση στην πρωτεύουσα είναι εξαιρετική και σταθερή. Δεν υπάρχουν πλέον ένοπλες οργανώσεις, εκτός από μεμονωμένα άτομα που μετακινούνται από το ένα μέρος στο άλλο για να δείχνουν την ύπαρξή τους», τόνισε.

Ο στρατηγός είπε ότι η επιχείρηση στην Τανταμούν άρχισε το πρωί της Παρασκευής «ώστε ο στρατός να ανταποκριθεί στο αίτημα των κατοίκων» και ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 14:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

Η συνοικία αυτή βρίσκεται δίπλα στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Γιαρμούκ.

Οι αντάρτες είχαν ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου την επίθεσή τους για την κατάληψη της Δαμασκού.

Πηγή: ΑΜΠΕ


-----------------------------



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/04/2012 10:24:00 μμ