[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ Η ΕΟΕ...


Η ΕΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι τα χρήματα που παρακρατήθηκαν από τους αθλητές θα τους επιστραφούν από τους χορηγούς της ενώ συμπληρώνει πως όποιος αθλητής αναχώρησε από το Ολυμπιακό Χωριό νωρίτερα από τον προγραμματισμό της ελληνικής αποστολής έφυγε ύστερα από δικό του αίτημα.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου περί αδικαιολόγητης επιστροφής από τους αθλητές και συνοδούς της Ολυμπιακής Ομάδας μέρους της εκτός έδρας αποζημίωσής τους κατά την αναχώρησή τους από το Ολυμπιακό Χωριό, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αναφέρει τα παρακάτω:

- Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Διέπεται από τους κανόνες του Δημόσιου Λογιστικού, ελέγχεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά και ως εκ τούτου δεν μπορεί να παραβεί διατάξεις νόμων που καθορίζουν τη διαδικασία υλοποίησης οποιασδήποτε μορφής δαπάνης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ύψος της εκτός έδρας αποζημίωσης για μεταβάσεις στο εξωτερικό καθορίζεται βάση του νόμου 2685/1999, όπως ισχύει σήμερα με τις τροποποιήσεις και συμπληρώσεις του.

- Επίσης η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώνει ότι όποιος αθλητής αναχώρησε, από το Ολυμπιακό Χωριό νωρίτερα από τον προγραμματισμό της ελληνικής αποστολής έφυγε ύστερα από δικό του αίτημα.

- Τα χρήματα που έχουν ήδη παρακρατηθεί από τους αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας, όπως επιβάλει το δημόσιο λογιστικό, θα τους επιστραφούν με απόφαση της ΕΟΕ από τους χορηγούς της, μετά την επιστροφή τους στην Αθήνα».


----------------------------- 



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/03/2012 10:24:00 μμ