[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ...!!!


Mε κάθε λαμπρότητα και Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε την 5η και την 6η Αυγούστου ε.ε. στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Λουκούς Κυνουρίας, η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Το εσπέρας της Κυριακής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Ο Μητροπολίτης Κυνουρίας αναφέρθηκε στο γεγονός της Θείας Μεταμορφώσεως και δεν παρέλειψε να κάνει έναν σύντομο απολογισμό στο που έχουν φτάσει σήμερα τα πράγματα για την Ελλάδα μας και πόσο δύσκολα βιώνουν την καθημερινότητά τους οι Έλληνες.

Επεσήμανε ότι είναι ανάγκη πάντες να Μεταμορφωθούμε και να Φωτιστούμε με το Θείο Φως της Μεταμορφώσεως, λέγοντας χαρακτηριστικά, «Λάμψον καί ημίν τοίς αμαρτωλοίς τό φώς σου τό αίδιον, πρεσβείαις τής Θεοτόκου, Φωτοδότα δόξα σοι».

Κλείνοντας, απευθυνόμενος προς τους προσκυνητές, ζήτησε να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί το δικό μας ΟΧΙ προς τους κακοπροαίρετους Ευρωπαίους που προσπαθούν να μας αποκόψουν από τις Ελληνικές ρίζες μας, να προσευχηθούμε ο Θεός να φώτιση τους κυβερνήτες μας και να τους Μεταμορφώσει σε δοχεία καθαρά της χάριτος, καταστώντας τους Άξιους προστάτες της Πατρίδος μας, της Πίστεώς μας και του Πολιτισμού μας.

Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Μονής, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Ξεχωριστή ήταν και η συμμετοχή στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Λουκούς του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, κατά την τέλεση της Ακολουθίας του Εσπερινού της Εορτής, όπως και ανήμερα των τοπικών Αρχόντων του Νομού και της Κυνουρίας.

Τέλος η Οσιωτάτη Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Νεκταρία Μοναχή, το Ηγουμενοσυμβούλιο και οι Αδελφές της Μονής, υποδέχθηκαν τα πλήθη των προσκυνητών και είχαν φροντίσει έτσι ώστε να τηρηθεί στο έπακρο η Μοναστηριακή τάξη κατά τις Ιερές Ακολουθίες της Πανηγύρεως. romfea.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/06/2012 08:10:00 μ.μ.