[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] Η ΛΕΓΚΑ ΤΟΥ ΒΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ...!

Την πρόθεση του κόμματός του να συλλέξει υπογραφές για να διοργανωθεί δημοψήφισμα κατά του ευρώ, κάνει γνωστή ο γραμματέας της Λέγκα Ρομπέρτο Μαρόνι, με παρέμβασή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα».

Ο Μαρόνι τονίζει ότι «δεν πρόκειται για γραφική πρωτοβουλία, από τη στιγμή που το κόμμα επιθυμεί να μαζέψει εκατομμύρια υπογραφές, ώστε να μπορέσουν, οι Ιταλοί, να εκφρασθούν σχετικά με το ενδεχόμενο παραμονής ή εξόδου της χώρας από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα».

Ο γενικότερος στόχος, σύμφωνα με τον νέο γραμματέα της Λέγκα, που αντικατέστησε τον Ουμπέρτο Μπόσι, είναι «να διεξαχθεί παρόμοιο δημοψήφισμα σε όλες τις χώρες που έχουν υιοθετήσει το ευρώ, πριν από τις Ευρωεκλογές του 2104».

Σε περίπτωση νίκης του «όχι» σε ενδεχόμενο ιταλικό δημοψήφισμα, ο Μαρόνι πιστεύει ότι θα έπρεπε να δημιουργηθεί μια νέα ευρωζώνη, στην οποία να συμπεριληφθούν μόνον οι πλούσιοι, βόρειοι νομοί της Ιταλίας, και όχι η υπόλοιπη χώρα. www.kathimerini.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/15/2012 09:00:00 μ.μ.