[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ! ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟ
Με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό εορτάσθηκε σήμερα, στο ιερό νησί της Τήνου η Εθνικοθρησκευτική εορτή της Κοιμήσεως και του τορπιλισμού της «ΕΛΛΗΣ», παρουσία πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου, αποτελουμένου από τους Υπουργούς, Εξωτερικών, Ναυτιλίας και Αιγαίου και τους Υφυπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, Λιμενικού Σώματος και Στόλου, των Περιφερειάρχη και Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τους Δημάρχους Ραφήνας και Τήνου, τους Περιφερειακούς Διευθυντές Πυροσβεστικού Σώματος και Αστυνομίας, τους Βουλευτές και Πολιτευτές του Νομού, Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, του Προέδρου και μελών της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, και των μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής.

Τιμές απέδωσαν οι Φιλαρμονικές του Λιμενικού Σώματος και του ΠΙΙΕΤ, ενώ τα πολεμικά «ΛΙΑΣΚΟΣ», «ΡΩ» και «ΛΕΣΒΟΣ» κατεστόλισαν επί διήμερον το λιμάνι της Τήνου.

Αγήματα του Ναυτικού , του Λιμενικού και της Αστυνομίας έφεραν επί των ώμων την Εικόνα κατά τη διάρκεια της λιτανευτικής πομπής, ενώ οι Ιερείς και οι χοροί των ψαλτών εμελώδησαν και ιερούργησαν την εορτή.

Της Θείας Λειτουργίας και της λιτανευτικής πομπής προέστη ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β', ο οποίος και ομίλησε από της εξέδρας στην πλατεία «Παντανάσσης», του Υφυπουργού Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου εκφωνήσαντος εκ μέρους της Κυβερνήσεως εόρτιον λόγον.

Την Θεία Λειτουργία αναμετέδωσε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ την λιτανεία εκάλυψε η Κρατική Τηλεόραση.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/15/2012 08:48:00 μ.μ.