[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ...


Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη θέση Μονοξυλίτης στο Άγιο Όρος, αλλά και στα μέτωπα της Αρκαδίας, της Κορίνθου και της Κεφαλλονιάς και σε πολλές ακόμη περιοχές.

Άγιον Όρος

Από το πρωί οι επιχειρήσεις κατάσβεσης στην περιοχή της Ουρανούπολης συνεχίζονται αδιάκοπα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο σημείο δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Δομοκός

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Νεοχώρι Δομοκού. Για την κατάσβεση επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Κάτω Αχαΐα

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στην Κάτω Αχαΐα μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε καλαμιές και χαμηλή βλάστηση στο ύψος σχεδόν του παλαιού δημαρχείου της πόλης. Λίγα λεπτά πριν τις 21.00 τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικά οχήματα.

Αρκαδία-Κορινθία

Συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις των πυρκαγιών τόσο στην Αρκαδία, όσο και στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο του ελέγχου και της κατάσβεσης. Σοβαρότερη είναι η αναζωπύρωση της φωτιάς που έχει σημειωθεί από τα Μαλλωτά προς την Παλαιόχουνη, στην κατάσβεση της οποίας συμμετέχουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να την ελέγξουν.

Εν τω μεταξύ, αύριο στις 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της περιφέρειας, στην Τρίπολη, ευρεία σύσκεψη, υπό τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, των αντιπεριφερειαρχών, των δημάρχων, εκπροσώπων τοπικών φορέων από τις πληγείσες περιοχές και υπηρεσιακών παραγόντων, με αντικείμενο την αποτίμηση της καταστροφής και τον συντονισμό των ενεργειών, για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών στήριξης των πληγέντων από την πυρκαγιά και την ανάταξη της περιοχής.

Μαγνησία

Για τρίτο 24ωρο συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες και στην Μαγνησία, με τις πυρκαγιές την Πέμπτη να εξαπλώνονται υπό μορφή ντόμινο. Μετά τις δύο εστίες φωτιάς στην Ανάβρα, που τέθηκαν υπό έλεγχο, ήρθε να προστεθεί άλλο μέτωπο και μάλιστα κοντά στην θέση του αιολικού πάρκου «Αλογοράχης», όπου έσπευσαν δυνάμεις για εκτιμήσουν το μέγεθος του προβλήματος.

Κρήτη

Πριν καλά καλά σβήσουν οι φλόγες στην Ιεράπετρα και το Δήμο Φαιστού, σήμανε συναγερμός για νέα φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 3.30 το μεσημέρι , στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Θερίσου και Δρακωνα, στο Δήμο Χανίων. Στο σημείο έσπευσαν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής , με 15 άνδρες , ένα πεζοπόρο τμήμα, τα οποία κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο περίπου στις 21.30

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στα Μάλλια, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, κοντά στις αρχαιότητες.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 17:20 το απόγευμα και στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα με 10 πυροσβέστες, ενώ αναμένεται ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά και κινδυνεύσει ο αρχαιολογικός χώρος αλλά και τα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

Ρόδος

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πύρινο μέτωπο ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι της Ρόδου. Επί τόπου επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεσή της 35 πυροσβέστες, 12 οχήματα.

Κεφαλλονιά

Στην Κεφαλλονιά, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή Κατελειός.

zougla.gr με πληροφορίες από το e-Volos, cretalive και AΠΕ

----------------------------



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/09/2012 11:22:00 μ.μ.