[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΠΟΥΚΟΔΑΣΟΣ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ... ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΝΙΣΧΥΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΙΝΗ ΚΑΙ


Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε πευκοδάσος στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Κορακάς στη Μάνδρα Αττικής, κοντά στο ομώνυμο μοναστήρι. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Αυτήν την ώρα, στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 7 αεροσκάφη.

Από τη Μυτιλήνη και τη Θεσσαλονίκη κατέφθασαν ενισχύσεις στο νησί της Χίου, όπου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη διμετωπική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 2.25 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ αναμένονται ενισχύσεις και από την Αθήνα. Μάλιστα, με εντολή του υπουργού Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλου, αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, ξεκίνησε από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας το οχηματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «Σάμος» με 20 πυροσβεστικά οχήματα και άνδρες, με προορισμό τη Χίο.

Ειδικότερα, η φωτιά καταλαμβάνει μία έκταση από τη Νέα Μονή έως το δάσος του Προβατά και την Παναγία Αρβανίτισσα. Από τις 09.18 περίπου, το πρωί του Σαββάτου, η φωτιά, εκτός από Προβατά, Αυγώνυμα και Λιθί, απειλεί τις περιοχές της Βέσσας, του Αγ. Φανουρίου (κάτω από τη Νέα Μονή) και του Γεροντιού στο Δαφνώνα.

Προληπτικά έχουν εκκενωθεί οικισμοί, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Γανιάρης έπειτα από εισήγηση του διοικητή της Π.Υ. Χίου, Ιάκ. Αρχοντάκη, έχει ήδη ζητήσει να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ερωτηματικά έχουν προκύψει και για το γεγονός πως στο σημείο από όπου ξεκίνησε το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά, ενώ υπάρχουν κάμερες του δήμου, αυτές ήταν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην καταγραφεί κανένα στοιχείο που να μπορεί να ρίξει φως στα αίτια εκδήλωσής της.  zougla.gr
------------------------------------



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/18/2012 07:14:00 μ.μ.