[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΣΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΚΟΥΜΑ...;;;

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο, μέχρι τις 13 Αυγούστου του 2010, ο Αριστοτέλης Γκούμας, ήταν γνωστός μόνο στη Χειμάρρα, και όχι σε όλους, καθώς ήταν ένας φιλήσυχος νέος, του τελευταίου - μεταφορικά και κυριολεκτικά – σπιτιού της, καθώς το πατρικό του είναι το προτελευταίο σπίτι της Χειμάρρας όπως φεύγουμε για την Αυλώνα, ενώ οι γονείς του είναι μία απλή και ταλαιπωρημένη ελληνική οικογένεια που εκπέμπει ωστόσο ευγένεια και αγάπη.

Στην υπόθεση Γκούμα, όπως σε όλα τα βορειοηπειρωτικά θέματα, δεν έλειψαν οι παρεξηγήσεις, οι διαφωνίες, οι υπερβολές και οι τσακωμοί και όπως πάντα με μπόλικη δόση συναισθηματισμού. Συζητήσεις για το πώς και αν πρέπει να τιμηθεί, αν είναι ήρωας ή όχι, αν είναι μάρτυρας, αν είναι θύμα κλπ.

Το αν ο Αριστοτέλης ήταν πολύ ή λίγο πατριώτης, μόνο ο θεός το ξέρει, εμείς αυτό που γνωρίζουμε
είναι ότι είναι μάρτυρας, γιατί θα μαρτυρά στους αιώνες, ότι η ελληνική γλώσσα στη Βόρειο Ήπειρο του 2010 διώκονταν και κάποιος που την υπερασπίστηκε, το πλήρωσε με τη ζωή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/14/2012 07:46:00 μ.μ.