[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Πανηγυρίζει τον σχηματισμό αντιλαικής κυβέρνησης ο Μπαρόζο.

«Χαιρετίζω θερμά τη σημερινή ανακοίνωση του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα.Είμαι βέβαιος ότι η νέα κυβέρνηση θα χαίρει ευρείας κοινοβουλευτικής υποστήριξης. Πιστεύω ότι αυτό στέλνει ένα σαφές μήνυμα για την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ».

Τα παραπάνω ανέφερε γραπτή επιστολή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Ο πρόεδρος...
της Επιτροπής δηλώνει ακόμη ότι προσβλέπει «με χαρά» στη νέα συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια και που ξέρει ότι έχει δεσμευτεί ως προς το ευρωπαϊκό σχέδιο.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται δίπλα στην Ελλάδα και τον λαό της», υπογραμμίζει ο κ.Μπαρόζο.

Επίσης αναφέρει ότι «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να φέρουμε την Ελλάδα πίσω στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Μέσα στις επόμενες ημέρες η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων με τη νέα κυβέρνηση και να αρχίσει η αξιολόγηση του τι έχει γίνει και του τι πρέπει ακόμη να γίνει, σε σχέση με τις βασικές μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο δεύτερο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα, καταλήγει ο πρόεδρος Μπαρόζο.


--
Ανάρτηση Από τον/την ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 6/22/2012 01:22:00 πμ