[ΕΓΕΡΣΙΣ2] Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία τη Δευτέρα

Μέχρι και τη Δευτέρα θα διατηρηθεί το κύμα καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα. Ανάσα δροσιάς αναμένεται από την Τρίτη με τον υδράργυρο να κατεβαίνει κατά 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί... μέχρι την Πέμπτη.
Συγκεκριμένα, 42 και πιθανόν τοπικά 43 βαθμούς αναμένει η ΕΜΥ τη Δευτέρα στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αθήνα, ειδικότερα, το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει 41 και τοπικά 42 βαθμούς, εκτός από τις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές (έως 38 βαθμούς).

Στους 40-41 βαθμούς αναμένεται να κυμανθεί ο υδράργυρος στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, πλην της Ηπείρου, των νησιών του Ιουνίου και των Κυκλάδων, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς.

Από το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται ενίσχυση των βορείων ανέμων στα 7-8 μποφόρ, από τα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια, με αποτέλεσμα την υποχώρηση του κύματος καύσωνα.

Έτσι, την Τρίτη αναμένεται σημαντική πτώση 6-8 βαθμών της θερμοκρασίας σχεδόν σε όλη τη χώρα (τοπικά στα νοτιοανατολικά θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλές τιμές). Περαιτέρω υποχώρηση του υδραργύρου την Τετάρτη, ενώ η ΕΜΥ δεν προβλέπει νέα άνοδο πριν από το Σάββατο.


--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο ΕΓΕΡΣΙΣ2 τη 7/16/2012 12:39:00 πμ