[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ! ΜΕΣΩ FACEBOOK ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ!


Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τους κινδύνους του διαδικτύου παραχώρησε στην εφημερίδα «Weekend≥ ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μάνος Σφακιανάκης.

«Το Διαδίκτυο είναι μέσα στη ζωή όλων μας και αποτελεί μονόδρομο. Πρέπει ο κόσμος να μάθει να κάνει πλοήγηση με ασφάλεια. Υπάρχει η σωστή πλοήγηση και η κακή πλοήγηση. Όταν δεν ξέρεις τους νόμους και τους κανόνες, μπορεί να βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Έτσι έχουμε και θανάτους από το Ίντερνετ», επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος ανέφερε και συγκλονιστικά παραδείγματα προς αυτή την κατεύθυνση: « Στην Κέρκυρα, ένας έκανε ένα like μέσα από το Διαδίκτυο σε μία κοπέλα, ο φίλος της το είδε και πήγε και τον εκτέλεσε. Ακόμα, στην Αμερική, μια κυρία έγραφε στο status στο facebook κάθε μέρα ότι χώρισε από τον σύζυγό της και μετά από λίγο έγραψε ότι ήταν ευτυχισμένη με έναν άλλον και πήγε ο σύζυγος και την εκτέλεσε. Έχουν κατά καιρούς παρουσιαστεί πολλά ακραία περιστατικά, για αυτό θα πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε».

Ο κ. Σφακιανάκης έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου για το τί γράφουν οι χρήστες του ίντερνετ στο facebook. «Ακόμα, γράφουμε πού θα πάμε διακοπές στο Διαδίκτυο και έρχεται ο κλέφτης όταν λείπουμε και μας αδειάζει το σπίτι. Οι κλέφτες βλέπουν το facebook. Αν είσαι στοχοποιημένος από κλέφτη, σε ψάχνει και ηλεκτρονικά, προκειμένου να γνωρίζει τις κινήσεις σου», δηλώνει χαρακτηριστικά. parapolitika.gr
-----------------------------
--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/07/2012 02:12:00 μμ