[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΚΡΑΖΟΥΝ ΤOYΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ GREXIT...! ΤΗΝ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΙΣ Π@Π@ΡΙΕΣ ΤΟΥ SPIEGEL...


H Eλλάδα πρέπει και θα παραμείνει μέλος του ευρώ, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντουάν Κολομπανί, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ» σχετικά με τη στάση του ΔΝΤ σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση της Ελλάδας.

«Πρόκειται για δημοσίευμα του Τύπου, το οποίο δεν σχολιάζουμε. Για την Επιτροπή η στάση του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του εκπροσώπου της Επιτροπής, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επόμενη δόση των δανείων για την Ελλάδα θα εκταμιευθεί στο εγγύς μέλλον, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί η έκθεση της τρόικας που θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα. Ο Α. Κολομπανί αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις που διαπιστώνονται στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, λόγω της διπλής εκλογικής αναμέτρησης στη χώρα μας, και τόνισε ότι οι ελληνικές αρχές έχουν επίγνωση ότι θα πρέπει να καλυφθούν αυτές οι καθυστερήσεις με συγκεκριμένες δράσεις άμεσα.

Και το ΔΝΤ σχολιάζοντας το δημοσίευμα, μέσω εκπροσώπου του, δήλωσε ότι το Ταμείο υποστηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τις οικονομικές της δυσχέρειες, ενώ η αποστολή θα ξεκινήσει στις 24 Ιουλίου συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές για να επανέλθει σε ορθή πορεία το οικονομικό πρόγραμμα.

Σε ότι αφορά το ομόλογο που λήγει στις 20 Αυγούστου ο ίδιος εκπρόσωπος επανέλαβε την πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής της Ευρωζώνης ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας στην Ελλάδα τον Αύγουστο και ότι επεξεργάζονται λύσεις με τις ελληνικές αρχές για τη διευθέτηση του ζητήματος. ana.gr
--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/23/2012 09:00:00 μμ