[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] Η ΜΟSSAND "ΕΔΩΣΕ" ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΕΖΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ

Πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, υποστηρίζουν ότι η ισραηλινή μυστική υπηρεσία, η Mossad, βοήθησε τις κυπριακές διωκτικές αρχές να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 24χρονο νεαρό πράκτορα της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι Ισραηλινοί επισήμαναν το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο πρόσωπο να έχει σχέσεις με τη Χεζμπολάχ και η παρουσία του στη νήσο ίσως να μην είναι και τόσο αθώα… Στη συνέχεια, αφού συνελήφθη ο 24χρονος από την κυπριακή Αστυνομία με τη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών, Ισραηλινοί πράκτορες φέρονται να μετέβησαν στην Κύπρο να βοηθήσουν τους Κύπριους στην ανάκριση του συλληφθέντα.

Όπως όλα δείχνουν δεν χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια, αφού ο νεαρός συνεργάστηκε με τις αρχές, αποκαλύπτοντας ότι πρώτος του στόχος ήταν το να επιτεθεί στην ισραηλινή πρεσβεία στη Λευκωσία, πλάνο το οποίο εγκατέλειψε όταν διαπίστωσε τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται.

Στη συνέχεια φέρεται να εξέταζε το ενδεχόμενο να επιτεθεί σε αεροσκάφος της ισραηλινής El Al, ή εναλλακτικά να βάλει κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό σε περιοχές όπου συχνάζουν Ισραηλινοί τουρίστες. Τα ανωτέρω φέρονται να επιβεβαιώνονται από τα στοιχεία (σημειώσεις) που βρέθηκαν μετά από έρευνα στο δωμάτιο όπου διέμενε ο 24χρονος νεαρός. defence-point.gr


--------------------------------------------------
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/19/2012 05:40:00 μμ